19 Eylül 2014 Cuma

iPhone 6 Format ve Sıfırlama



Hatırlatma; iphone 6 format atmadan önce ilk yapmanız gereken telefonunuzda ki önemli verilerinizi mutlaka yedeklemesini yapın. Sebebi format atma işlemi, telefonu fabrika ayarlarına döndürürken içerisinde sonradan oluşturulmuş tüm verileri tamamen silecektir. Telefonunuzun Rehberinizdeki kişileri, Resimlerinizi, Videolarınızı,ve sim kartınızı istediklerinizi yedekleyiniz. Telefonunuzun şarjının %50 civarı en az olması öneriliyor.
Formatlama anlatımdaki gibi yaparsanız kesinlikle sıkıntı yaşamazsınız ve formatlama işlemi başarılı olur.

Telefon yavaş çalışırsa veya başka bir şekilde normal çalışmazsa, bazı durumlarda telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamanız yardımcı olabilir. Bu durumda, telefonda kendinizin oluşturduğu yapılandırmalar silinir.

Telefon yavaş çalışırsa veya başka bir şekilde normal çalışmazsa, bazı durumlarda telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamanız yardımcı olabilir. Bu durumda, telefonda kendinizin oluşturduğu yapılandırmalar silinir.


iPhone 6 verilerinin silinmediğini mi düşünüyorsun? Dosyalarını kalıcı silmek mi istiyorsun? iphone 6 sıfırlayarak tüm verilerden ve ayarlardan kurtulmak mı istiyorsun? Şimdi bunu nasıl yapıldığını anlatalım.
1. Yöntem



iPhone 6 kapatın ve "Aç/Kapat" butonu ile "Anasayfa (Home)" butonuna aynı anda basılı tutun (yaklaşık 5-10 saniye), ekrana Apple logosu gelince bastığınız butonları bırakın. Bu şekilde iPhone 6 reset atmış olursunuz.


2. Yöntem

"Menü / Ayarlar / Genel / Sıfırla" bölümünü açıyoruz. Sıfırla bölümü en altta yer almaktadır. En üstte yer alan "tüm ayarları sıfırla" seçeneğini seçerseniz iphone 6'da ki tüm verileriniz silinir.

  


  


iPhone 6 belirli özellikleri sıfırlamak

iPhone 6 Tüm içeriği ve ayarları silme:  Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil seçeneğine dokunun. iPhone 6 sıfırlamak istediğinizi doğruladıktan sonra içeriklerin tümü, bilgileriniz ve ayarlar silinir.

  

iPhone 6 Tüm ayarları sıfırlama: Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve Tüm Ayarları Sıfırla düğmesine dokunun. Tüm tercihleriniz ve ayarlarınız sıfırlanıyor.

iPhone 6 Ağ ayarlarını sıfırlama: Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidiyoruz. Ağ Ayarlarını Sıfırla seçeneğine dokunun. Ağ ayarlarını sıfırladığınızda daha önce kullanılan ağların listesi ve bir konfigürasyon profili tarafından yüklenmemiş VPN ayarlarınız silinir ve Wi-Fi kapatılıp yeniden açılır. Aynı zamandada bağlı olduğunuz ağlarla bağlantınız kesilir.

iPhone 6 Ana Ekran yerleşimini sıfırlama: Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve Ana Ekran Yerleşimini Sıfırla düğmesine dokunun.

iPhone 6 Konum uyarılarını sıfırlama: Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve Konum Uyarılarını Sıfırla düğmesine dokunun.

3. Yöntem

iphone 6 telefonunuzu kablosu ile bilgisayara bağlayın. Bilgisayarınızda iTunes yazılımını çalıştırınız. iTunes yazılımının sol bölümüne bakarak cihazınızın bağlandığından bakınız. iTunes yazılımında cihazınızın görseline tıklayın ve iPhone 6 menüsünü açıyoruz. Yazılımın orta bölümünde yer alan "Version" menüsünü kullanarak Restore seçeneğini seçin. Eğer önceden yapılmadıysa iTunes yedekleme yapmanızı isteyecektir. Eğer isterseniz bu bölümde cihazınızı yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra göreceğiniz "Tüm Ayarları Silmek İster Misiniz?" seçeneğini onaylayın ve cihazınızı sıfırlayın. iphone 6 telefonunuz sıfırlanmı olacaktır.

iPhone 6 Fabrika ayarlarına döndürme

iphone 6'yı komple kapatıyoruz. Kapalı konumda iken bilgisayarınızdan iTunes'i açın. Home tuşuna basılı tutun ve tutarken usb kabloyu takın ve ekran açılacaktır. Telefonunuz tanındıktan sonra iTunes ekranından Recovery Mod "geri yükle" tıkladıktan sonra işlem tamamen tamamlanana kadar bekliyorsunuz.

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti ve @selimzor


Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.

Hiç yorum yok: