2 Aralık 2014 Salı

windows mac adresi öğrenme


windows 8 mac adresi öğrenme

Windows Vista ve Windows 7'de Mac Adresi Öğrenme


Bilgisayarınızın kablolu veya kablosuz ağ kartlarının mac adresini (fiziksel adres) aşağıdaki yöntemlerle öğrenebilirsiniz.

1. YÖNTEM

"Windows + R" veya Başlat Menüsü (Start) tıklayın ve  "çalıştır’a" tıklayın. Açılan ekranda kutucuğun içine "cmd" yazın ve enter tuşuna basın.



Gelen dos ekranına "ipconfig/all" komutunu yaz ve enter tusuna basın. Bilgisayarimizin Ip dokumleri karsimiza listelenecektir. bilgisayarınızdaki kablolu ve kablosuz kartların Mac adresi (fiziksel adres) aşağıdaki resimdeki gibi listelenecektir.



2. YÖNTEM

Mac adresini öğrenmek için ikinci yol "getmac" komutunu çalışmaktır. "Windows + R" veya Başlat Menüsü (Start) tıklayın ve  "çalıştır’a" tıklayın. Açılan ekranda kutucuğun içine "cmd" yazın ve enter tuşuna basın. Komut istemi penceresine "getmac" yazıp Enter tuşuna basılır. Bilgisayarınızdaki kablolu ve kablosuz kartların Mac adresi (fiziksel adres) aşağıdaki resimdeki gibi listelenecektir.



3. YÖNTEM

Bu yöntemde şu yolu sırası ile yapın.
"Başlat (Start)" > "Tüm Programlar (All Programs)" > "Donatılar (Accessories)" > "Sistem Araçları (System Tools)" > "Sistem Bilgisi (System Information)" sırası ile yapın.

Gelen pencerede "Bileşenler (Components)" > "Ağ (Network)" > "Bağdaştırıcı (Adapter)" tıkladığınızda kablolu ve kablosuz ağ bağdaştırıcısının MAC adresi öğrenilebilir.

windows xp mac adresi öğrenme


Windows Xp işletim sisteminde "Başlat (Start)" tıklayın. Açılan menüde "Çalıştır (Run)" seçeneğine tıklayın.



Gelen çalıştır ekranında "cmd" yazıp enter tuşuna tıklayın veya tamam butonuna tıklayın.



Ekranda DOS komut ekranı gelecektir. Siz bu ekranda "ipconfig /all" veya "ipconfig -all" yazın ve Enter tuşuna basın. bilgisayarınızdaki kablolu ve kablosuz kartların Mac adresi (fiziksel adres) aşağıdaki resimdeki gibi listelenecektir.




Hatırlatma; Listede Physical Address (Fiziksel Adres) bölümünde görülen adres bilgisayarın MAC adresidir. Kablolu ve kablosuz ethernet kartlarına ait MAC adresleri 44 ile başlamaz. Fiziksel Adres alanında 44 ile başlayan bir adres listeleniyorsa, bu adres modemi tanımlamaktadır.

windows vista mac adresi öğrenme

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti ve @selimzor


Hiç yorum yok: