22 Şubat 2015 Pazar

bağlantı sınırlı


sınırlı bağlantı sorunu çözümü

kablosuz sınırlı bağlantı sorunu

Windows xp , Windows vista Windows 7, Windows 8 ve windows 8.1 sistemlerde karşılaşa bileceğiniz “Bağlantı Sınırlı" yada "Bağlantı Yok” sorunları hakkında yardımcı olmaya çalışacağım.

sınırlı bağlantı sorunu için Bilgisayarınızın sağ alt köşesinde ağ bağlantı sembolünün üzerinde bir ünlem işareti muhakkak vardır ve ünlem işaretinin üzerine gelip farenin sağ tuşu ile tıklayın. Açılan ekrandan Ağ ve Paylaşım Merkezini açın. Açılan Ekranın sol kısmında Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir butonuna tıklayın. Gelen ekranda Ethernet yazan bir bağlantı yer alacaktır. Ethernete sağ tıklayıp Özelliklere Tıklayın. internet Protokolü sürüm 4 TCP/IP seçeneğini seçip Özellikler butonuna tıklıyoruz (Sol kısımdaki tik işaretini kesinlikle kaldırmayın). Açılan ekranda dns ve ip elle yada otomatik seçenekleri ekranı gelecektir. Sınırlı erişim hatası ağ bağlantısını tanımlayamadığı için bazen elle ip girilmesi gerekebilir. elle ip girişi yapabilirsiniz. Bunun için Adsl hizmeti aldığınız müşteri hizmetlerini arayınız. Örneğin ttnet için 444 0375 arayın.







Bilgisayarınızda ağ bağlantınız var ama internet bağlantısı yok ise bu bağlantı sorunu ile karşılaşırsınız yapmanız gereken bazı işlemler vardır.

sınırlı bağlantı sorunu ile karşılaştığınızda birden çok nedeni var bunlardan en çok karşılaşılan nedenleri sırası ile anlatacağım.

Bağlantı sorunlarından ilk olarak yapmanız gereken modeminizi kapatıp tekrar açın ve modem ışıklarını kontrol edin. Şayet ADSL ışığı sabit yanmıyorsa telefon internet kablosunu kontrol edin.

Kablolu internet bağlantısı kullanıyorsanız modem ve bilgisayar arasındaki kabloları çıkarıp yeniden takın. Modeminizde birden fazla giriş varsa kablonun yerini değiştirebilirsiniz.

sınırlı bağlantı sorunu Antivirüs yazılımınızdan kaynaklı bir sorun olabilir ve bu sebepten antivirüsü devre dışı bırakarak tekrar deneyin.

sınırlı bağlantı sorunu en sık karşılaşılan sorunu ADSL ışığının sabit yanmamasıdır. Adsl ışığı sabitlenmiyorsa ttnet için 444 0 375 ttnet müşteri hizmetlerinden destek alın diğer adsl hizmetlerinden birini kullanıyorsanız kullandığınız adsl servisini arayın arıza destek alabilirsiniz.

sınırlı bağlantı sorununu Adsl hattınızı modemden çıkartıp telefon takarak da test edebilirsiniz.

sınırlı bağlantı sorunu modeminizi fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Her modemin arayüzüne giriş ip numarası vardır. Arayüzüne giriş genelde 192.168.2.1 olabilir 192.168.1.1 yada 10.0.0.2 olabilir. Fabrika ayarlarına dönüp tekrar kullanıcı bilgilerinizi girmelisiniz ve bu konuda modeminizin kullanım kitapçığına bakarak destek alabilir yada her modem markasınız destek numarası vardır o servis numarasını arayarakta bu işlemi yapabilirsiniz.

sınırlı bağlantı sorunu Modem ve pc yeniden başlatın. Şayet yine olmazsa kablolu internet kullanıyorsanız ethernet kablosunu değiştirin.

sınırlı bağlantı sorunu sebebi çoğu zaman internet erişimi ile ilgili de olabilir, bu yüzden modem konfigürasyonunun doğru olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye edebilirim.

Genelde sınırlı bağlantı sorunu modemde adsl sinyali olmadığında sınırlı erişim hatası çıkabiliyor.

bağlantı sınırlı veya bağlantı yok

sınırlı bağlantı sorunu nasıl çözülür


Bu konuyla alakalı videoyu izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=ZouyNY5k31E

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti ve @selimzor

Hiç yorum yok: