20 Mart 2014 Perşembe

Twitter # Hashtag (Etiket) Nedir? Nasıl Yapılır?



# Hashtag ( Etiket ) Twitter kullanıcıların mesajlarını kategori eden semboldür.
# Hashtag ( Etiket ) Tüm mesajlar aynı konuya aittir demek anlamına geliyor. 
# Hashtag ( Etiket ) adı verilen “#” işareti; daha kolay aranmasını sağlamak için belirli bir konudan bahseden bir tweeti etiketlemek anlamına gelir.
# Hashtag ( Etiket ) oluşturduğunuz da bütün kullanıcılar o konu hakkında fikirlerini belirtebilir. # Hashtag ( Etiket ) herkes tarafından görülebilir. bu yüzden açacağınız # Hashtag Etiketine dikkat edin.

# Hashtag ( Etiket ) Oluşturmak için Yapılması Gereken kurallar;



En iyi # Hashtag ( Etiket ) kısa olanıdır. # Hashtag ( Etiket ) Uzun olunca gözü yoruyor ve insanlar onları okumaktan sıkılabilir. Twitter da attığımız tweetler 140 karakterle sınırlı olduğu için # Hashtag ( Etiket ) oluştururken tutumlu olmalıyız. Gereğinden uzun bir # Hashtag ( Etiket ) zaten sınırlı olan karakterlerimizi daha da sınırlandırır.
Kelimeleri okunaklı yazın. etiket oluştururken Türkçe karakter kullanılmaması ve kelime öbeklerinin bitişik olması gerektiği için oluşturduğunuz etiket okunaklı ve güzel olması çok önemli. Bunun içinde kelime başlarında büyük harfler kullanın.
Klavyemizden #(diyez) işaretini alt gr + 3'e birlikte basmalısın. klavyeden numlock tarafından değil harflerin üstündeki 3 tuşuna basmalısınız. Klavyeden Alt Gr + 3 Tuşuna bastığınızda  # ile hashtag ( etiket ) oluşturmaya başlıyoruz.
# Hashtag ( Etiket ) ile geniş kitlelere hitap ettiğinizi unutmayın.
Hashtag, başına diyez işareti ile yazdığımız her şeydir. 
Örnek vermek gerekirse;
#BizeHerYerTrabzon
#UltrAslan


Tweetine hashtag yani etiketi her hangi bir tweette kullanabilirsiniz. Ş
alttaki cümle içene koyduğum gibi koyabilirsiniz.

Cehaletle deha arasındaki gerçek #fark nedir biliyor musunuz? #Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur. 


Hiç yorum yok: