21 Mart 2014 Cuma

Windows DNS Ayarı Değiştirme Nasıl Yapılır? Yasaklı Sitelere Giriş Yöntemi?


Arkadaşlar yasaklı sitelere girişte genelde bu işlemi yaparız. sosyal ağlar ve film,dizi ve oyun paylaşımı yapan sitelerde yasaklanır genelde biz bunları şu yöntemler gireriz.

Bilgisayarınızın sağ alt köşesinde saatin yanında bulunan internet erişimi simgesine sağ tıklayıp "Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç" menüsünü tıklıyoruz.





Sol bölümde yer alan Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin seçeneğini tıklayın.





Ekranınızda bilgisayarınıza bağlı olan kablolu ve kablosuz ağ bağlantıları listeleniyor. Buradan sizin kullandığınız ağ bağdaştırıcısının üzerine gelin sağ tıklayın. Sağ tıkladıktan sonra önümüze açılır menüden özellikler seçeneğini seçiyoruz. resimle gösterdiğim örneğimizde kablosuz yani wireless kullanılan bir bilgisayar kullandığımız için biz Wireless Network Connetion yazanı sağ tıklıyoruz.


çıkan ekranda seçtiğimiz yani kablolu veya kablosuz ethernetinizin bilgi ekranı çıkacak bizimki Wireless Network Connection Özellikleri  penceresi var. çıkan pencerede yer alan listeden Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğine çift tıklıyoruz veya özellikler butonuna basıyoruz.

Ardından çıkan ekrana açılan pencerede yer alan Aşağıdaki DNS Sunucu adreslerini kullan seçeneğini seçiyoruz. genelde tercih edilen ve diğer DNS sunucu alanlarına sırasıyla "4.2.2.1" ve "4.2.2.2" yazıyoruz ve tamam diyerek tüm pencereleri kapatıyoruz.

Bu yapılan değişiklik işlem sonrası DNS ayarlarını değiştirmiş ve yasaklı sitelere giriş yapabileceksiniz. 


1 yorum:

MAHSUN GÖKÇE dedi ki...

Yasaklı sitelere giriş! Sende yasaklı sitelere giriş nasıl yapılır öğrenmek istiyorsan tıkla:


yasaklı sitelere giriş