25 Ocak 2015 Pazar

windows 8 dosya gizleme açma


bilgisayarda dosya gizleme windows 8


Windows 8’de dosya ve klasörleri gizli yapabilir yada gizli dosyaların gizli özelliğini kaldırıp görünmesini sağlamak için bazı işlemler yapmanız gerekiyor.

Windows 8 ilk olarak gizlemek istediğiniz herhangi bir dosya yada klasör seçin. Ardından seçtiğiniz dosya yada klasörün üzerine sağ tıkladıktan sonra en alttaki “Özellikler” seçeneğine tıklayın.

Özellikler penceresi gelecek ve siz özellikler penceresinde “Genel” sekmesi altında yer alan “Gizli” seçeneğinin yanındaki kutucuğu onaylayın. Bu ekranda “uygula” butonuna basıp  sonra “Tamam” butonuna basarız işlemi yapmış olursunuz.





Windows 8 işlemtim siteminde dosya ve klasörleri gizleme işlemini tamamlıyoruz.

Windows 8 ve 8.1 'de dosya yada klasör gizlediniz ve gizlediğiniz klasör veya dosyaları nasıl görünür yapabiliriz.



Windows 8 'de mause ile ekranın sağ üst köşesine geldiğinizde arama ikonuna tıklayarak başlangıç ekranını getiriyoruz.



Arama kutucuğuna “denetim masası” yazın.  Solda aramada bulunan sonuç yanda gelen denetim masasını seçeneğini seçerek devam ediyoruz.



Denetim masası ekranı açıldığında “Görünüm ve Kişiselleştirme” seçeneğini stıklayın.



Görünüm ve Kişiselleştirme ekranında “Klasör Seçenekleri” seçeneğine tıklayın.



Klasör Seçenekleri ekranında “Görünüm” sekmesine tıklayın ve görünüm sekmesinde gelişmiş ayarlar altında “gizli dosya ve klasörler” seçeneği altındaki “Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster” seçeneğine tıklayın. Ardından uygula butonuna ve tamam butonuna basarak işlemi bitirmiş oluruz.



Windows 8'de bu yöntemle Gizli dosya ve klasör seçeneklerini göstermiş oluruz. Gizli dosya ve klasörler şeffaf bir yapıya sahip olmasından anlayabilirsiniz.



Windows 8 işletim siteminde tekrar dosya ve klasörleri gizlemek istiyorsanız “Klasör seçenekleri” ekranına geliyoruz. gizli dosya ve klasörler seçeneği altında “Gizli dosya, klasör ve sürücüleri gösterme” seçeneğini seçip uygula ve tamam butonuna basarız.

Diğer bir yöntem ise çok daha basittir.

Bu yöntem ise herhangi bir dosya klasör açın yada bilgisayarıma tıklayın. Açılan ekranda üst menüde görünüm sekmesine tıklayın. Açılan menüde sağ tarafta gizli öğeler kutucuğunu onaylayın.




Paylaşılmayan Bilgi Bilgi Değildir.

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti ve @selimzor


Hiç yorum yok: