3 Şubat 2017 Cuma

instagramda canlı yayın nasıl yapılır ? (Resimli anlatım)

Dünya çapında en popüler paylaşım yöntemlerinden birisi haline gelen ve uzun zamandır farklı platformlar üzerinden gerçekleştirilen özellik artık instagramda da mevcut. Bahsettiğimiz paylaşım yöntemi diğer paylaşım yöntemlerinden farklı olarak canlı ve naklen yapılmasıdır. Zaman zaman hepimizin telefonarına bildirimler gelmektedir. " falanca arkadaşın şu an canlı yayında kaçırmadan hemen izlemelisin"  gibi bildirimler neden hep onlardan gelsin ki?




Eğer instagramda sizde canlı yayın yapmak istiyorsanız ve nasıl yapacağınızı bilmiyosanız doğru yerdesiniz. Dilerseniz şimdide resimlerle destekleyerek canlı yayın yapımını anlatalım.

1.) İlk olarak instagramın anasayfasının açık olması gerekmektedir. Yani takip ettiğimiz kullanıcıların fotoğraf ve videolarını gördüğümüz sayfa açık olmalı. Bu sayfada sol üst kısımda olan fotoğraf makinası logosuna tıklamanız gerekmekteedir.


2.) Bu logoya tıkladığınızda telefonunuzun kamerası açılacaktır. Kayıt başlatma butonunun altında bulunan seçeneklerden sol tarafta olan "canlı" seçeneğini seçmemiz lazım.






3.)  Canlı seçeneği seçildikten sonra beyaz yuvarlak başlatma butonuna basmanız gerekecek. Bu butona bastıktan sonra karşınıza "bağlantı kontrol ediliyor" yazısıyla karşılaşacaksınız. Yani yeterli bağlantı hızı ve internet sağlamanız gerekebilir.



4.) Bağlantınız yeterli hız düzeyindeyse canlı yayın artık başlayacaktır ve  karşınızda 3 ten geriye sayımı göreceksiniz. Bu oldukça havalı bir durum sanırım. Profesyonel bir çekim havası verilmiş. Geri sayım bittikten sonra tıpkı sizin telefonunuza geldiği gibi sizi takip eden kullanıcılarında telefonuna canlı yayında olduğunuza dair anında bildirim gidecetir. Artık canlı yayındasınız paylaşmanın tadını çıkarabilirsiniz.






5.)  Paylaşmak istediğiniz durum sonlandığında paylaşımı bitirmek için ekranın sol üstünde bulunan bitir butonuna tıklamanız gerekmekte.


6.) Canlı yayın ekranının sol üst kısmında bulunan bitir butonuna tıkladıktan sonra önünüze iki seçenekli bir sekme gelecektir. Paylaşımı sonlandırmak istiyorsanız canlı videoyu bitir demeniz gerekmektedir. Hala paylaşılacak birşeyler varsa iptal seçeneğini seçip paylaşıma devam edebilirsiniz.






Artık sizde yanınızda olamayan sevdiklerinizle mutlu anlarınızı doya doya paylaşabilir yada bir olayıdan en hızlı şekilde büyük kitleleri haberdar edebilirsiniz. İyi yayınlar.





Hiç yorum yok: