4 Şubat 2017 Cumartesi

Samsung Galaxy J7 Fabrika Ayarlarına Nasıl Geri Döndürülür ?

 Samsun Galaxy J7 Fabrika Ayarlarına Geri Döndürme (Resimli Anlatım)


Hatırlatma; samsung galaxy j7 telefonunuza format atmadan önce ilk yapmanız gereken telefonunuzda ki önemli verilerinizi mutlaka yedeklemesini yapın. Sebebi format atma işlemi, telefonu fabrika ayarlarına döndürürken içerisinde sonradan oluşturulmuş tüm verileri tamamen silecektir. samsung galaxy j7 telefonunuzun Rehberinizdeki kişileri, Resimlerinizi, Videolarınızı, Google hesabınız veya sim kartınızı istediklerinizi yedekleyiniz. samsung galaxy j7 telefonunuzun şarjının %50 civarı en az olması öneriliyor.

Formatlama anlatımdaki gibi yaparsanız kesinlikle sıkıntı yaşamazsınız ve formatlama işlemi başarılı olur.

samsung galaxy j7 telefon yavaş çalışırsa veya başka bir şekilde normal çalışmazsa, bazı durumlarda telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamanız yardımcı olabilir. Bu durumda, telefonda kendinizin oluşturduğu yapılandırmalar silinir.

Şimdide sadece altı adımda samsung galaxy j7 telefonunuzu fabrika ayarlarına nasıl döndüreceğinizin anlatımına geçelim.


1.) ilk olarak telefonunuzun ekranını açıp şifrenizi girdiğinizde karşınıza gelen ana ekrandan başlayıp adım adım farbrika ayarlarına döndürme işlemini tamamlayacağız. Ana sayfada sağ alt kısımda bulunan uygulamalara tıklayın.


 2.) Görselde uygulamalar tek sayfada fakat kullandığınız telefonda birden fazla uygulama sayfası olacaktır. Sayfaları kaydırarak ayarlar kısmına girmenizi sağlayacak butona tıklayın.





3.) Ayarlar menüsüne girdiğinizde bulmanız gereken "yedekle ve sıfır" seçeneği olacaktır. Bu seçenek logosu turuncu olan bi seçenektir. Bulmanızı kolaylaştırmak için belli seçenekler farklı renklerle temsil edilmiş gördüğünüz gibi.


4.) Yedekle ve Sıfırla seçeneğini seçtikten sonra açılan menüde fabrika ayarlarına dön ve fabrika ayarlarına sıfırla olarak iki seçenek göreceksiniz. Bunlardan hangisini seçeceğiniz isteğinize bağlı. Amaçladığınız sıfırlama hangisiyse onu seçmelisiniz. İlk seçenek olan fabrika ayarlarına dön ile sadece telefonun zil sesi dil ekran ayarları gibi ayarlarını ilk haline döndürürsünüz. yüklediğiniz herhangi bir veri veya program silinmez. Telefonunuzu ilk aldığınız günki gibi sadece başlangıç paketi programları yüklü ve herhangi bir veri kalmasın istiyorsanız ise fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Burda anlatılan durum Fabrika ayarlarına sıfırlar seçeneğidir.





5.) Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğini seçtiğinizde karşınıza bir liste çıkacak.  Bu listede yapacağınız işlen sonucu kaybedeceğiniz verileri göreceksiniz. Eğer bu listede olupta yedeklemediğiniz verileriniz var ise onları kaybetmemek için bu son şansınız olacaktır. Listede olan tüm verilerinizin silinmesini ve telefonunuzun fabrika ayarlarına sıfırlanmasına karar verdiyseniz listenin altında bulunan "cihazı sıfırla" butonuna tıklayabilirsiniz.


6.) Cihazı sıfırla butonuna bastıktan sonra karşınıza tamamen önlem amaçlı bir sayfa açılacaktır. Bu sayfada silinen verilerinizin kurtarılamayacağı bilgisi yer almaktadır. verileri gerçekten silmek isteyip istemediğinizi tehit etmek için tümünü sil butonuna basarak telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini başlatabilirsiniz.


Bu işlemden sonra kullanıcının herhangi bir müdahalesi olmadan telefon geri kalan işlemleri yapmaya programlanmıştır. Bir kaç dakika sürecek işlemi bekledikten sonra telefon kendiliğinden açılacaktır. 



Telefonunuzu Fabrika ayarlarına sıfırladığınızda hattınız takılı ise hattınızda kayıtlı olan rehber numaraları hiçbir zarar görmeyecektir. Format işleminden sonrada kayıtlı kalacaktır. Ancak telefon hafızasında bulunan numaraların silineceğini bir kez daha belirtmekte fayda var.



Hiç yorum yok: