28 Şubat 2017 Salı

Yeni Whatsapp Durum Özelliği Hakkında Bilgi

Whatsapp ın Yeni Durum Özelliği



Birçok sosyal medya uygulaması gibi whatsapp ta artık snap chat ile gündeme gelen ve çok tutulan 24 saatlik fotoğraf ve video paylaşımı yapma özelliğine sahip. Snap chat özelliği artık durdurulamaz bir hal aldı. İnsanlar yaptıklarını yazı yoluyla ifade etmek bi yana paylaşımı bile anıında yapan bu tür uygulamaları çok sevdi. Eski yazılı whatsapp status leri de böylece tarih oldu. "Hey.. I am using whatsapp" yazısının yerini artık fotoğraflı durumlar aldı.

Kullanıcıların bir kısmı bu özelliği sevgiyle kucaklarken bir kısmıda bunun gerekli olup olmadığını tartışır durumda. Çünkü bu özelliği kullanmak isteyenlerin kullanabileceği programlar zaten mevcutken taklite düşme pahasına neden bu özellik getirilir ki ?

Yinede yeni durumlarımız hayırlı olsun.


Whatsapp Yeni Özellik Kullanımı

İlk olarak yapmanız gereken tabiki whatsapp ın son sürümünü indirmek yada var olanı güncellemek. Aslında ikiside aynı şey. Bu güncellemeyle yeni yeni emojiler, bir çok hatanın düzeltilmesi ve birde en çok beklenen snap chat özelliği artık whatsapp ile kullanımınızda.

Eski sürümde hatırlarsanız üst kısımda üç sekme vardı. Bunlar aramalar, sohbetler ve kişiler olarak yanyana sıralanıyordu. Yeni özellikte bu sekmede yerini almış durumda ancak whatsapp bu sekmeyi 3 bölümde kullanmakta kararlı. Yeni versiyonda bu sekme sohbetler durum ve arama olarak değişmiş durumdadır.

Eski sürümde uygulama açıldığında sekmenin ortasında bulunan sohbetler karşımıza gelmekteydi. Bu sürümde orta bölümde durumlar olmasına rağmen uygulamayı açtığınızda karşınıza yine sohbetler gelmektedir. Kullanım amacını unutmayan bir uygulama yani.

whatsappta durum paylaşmakta oldukça kolay. Durum sekmesini açıp "durumum" yazan butona tıklamanız ve açılan kameranız ile ğaylaşmak istediğiniz görseli kaydetmeniz yeterli olacaktır.




Yazışmak konuşmanın önüne geçti. Umarız bir gün fotoğraf yollamakta yazışmanın önüne geçmez. jest ve mimik olmasada yazışmak oldukça önemli bir iletişim biçimi ne de olsa.

İyi durumlar.

Hiç yorum yok: