6 Şubat 2017 Pazartesi

iphone 6 / 6s klavye sözlüğü nasıl sıfırlanır ?

iphone 6 ve 6s cihazlarında klavye sözlüğünü sıfırlama sözlük dağarcığında bazı kelimelerin yalnış kayıtlı olması ve bununda kullanıcıyı sıkıntıya sokmasından dolayı yapılacak bi işlemdir. Yazmak istediğiniz dışında bir kelimeyi kayıtlı olduğu için ve benzer olduğu için karşınıza çıkartıp, konuşmanın seyrini etkileyebiliyor. Aslında çok kullanışlı bir özellik zaman kazanmak açısından çok kullanışlı. Ancak kelimeler istediğinizin aksine çıktığında yada yanlış kayıtlı kelime çıktığında zaman kazandırmak yerine ekstra zaman harcamanıza bile sebep olabilir.

iphone klavye sözlüğü sıfırlama işlemi aslında basit 4 adımdan oluşmaktadır. Ancak yeni bir iphone kullanıcısıysanız veya çok fazla ayarlar kısmı ile ilgilenmiyorsanız bu işlem sizin için bir hayli karışık gelebilir.


Şimdide iphone 6 ve 6s modellerinin klavye sözlüğünü sıfırlama işleminin resimli ve açıklamalı anlatımına geçelim.

1-  İlk olarak ana sayfada bulunan ayarlar menüsüne girmeniz gerekmekte. Bu menü görselde şeffaf turuncu bir şerit ile belirtilmiş haldedir.


2-  Ayarlar menüsüne girdikten sonra listenin en üstünde bulunan telefon genel ayarları seçeneği seçmelisiniz. Bahsettiğim seçenek yine turuncu şerit ile belirtilmiş durumda.



3-  Genel ayarler menüsünün en alt kısmında bulunan sıfırla seçeneğini seçin.


4-  Sıfırlama seçeneğini seçtiğimizde açılan menüde telefonun bir çok özelliğini ve hatta telefonun tamamen sıfırlanması seçeneğini göreceksiniz. menüde bulunan sıfırlama seçenekleri ;
Tüm ayarları sıfırlama: telefondan hiçbir veri silinmeden sadece kullanım ayarlarının fabrika çıkış haline dönmesini sağlar
Tüm içerikleri ve ayarları sil: Bu seçeneğin seçilmesi durumunda sadece ayarların fabrika ayarlarına dönmesi değil ekstradan cihaz içerisinde bulunan bütün verilerinizinde silinmesi sağlanacaktır.
Ağ ayarlarını sıfırla: Bu seçenek ise kayıtlı olduğunuz operatör seçimi bağlantı kurulmuş olan wifi ağlarıyla ilgilidir.
Ana ekran yerleşimi sıfırla: Ayarlar menüsüne girdiğimiz ilk ekran ana ekrandır. O ekranda bulunan simgelerin yerlerinin ve görünümlerinin eski haline gelmesini sağlar.
Konum ve Gizliliği Sıfırla: Hücresel paylaşım ile ilgili verilerin sıfırlanmaasını sağlar.


Klavye sözlüğü sıfırlama: Esas ihtiyacınız olan ve bu yazıyı okuma sebebiniz olan klavyede bulunan akıllı tahmin sözcüklerinin yanlış veya isteğinizden farklı olması durumunda kullanılır. Klavye sözlüğünün sıfırlanmasını sağlar. 


Hiç yorum yok: