17 Şubat 2014 Pazartesi

Facebook Hesabımınızın Çalınmasını Nasıl Engellersiniz

Facebook hesap sayısının artmasıyla birlikte, hack olaylar sayısı da yükseltti. Hackerlar sık sık eğlenmek için ya da iş amaçlı ya kişisel bilgileri elde etmek için Facebook hesapları hedef alıyorlar..
Bu makalede Facebook hesabınızı potansiyer hacker tarafından ele geçirilmemesi için yapmanız gerekenler anlatılmaktadır.

Facebook Hesabımınızın Çalınmasını Nasıl Engellersiniz

Şifrenizi güçlendirilmesi

2013 10 14 1 Facebook Hesabımın Çalınmasını Nasıl Engellerim
Yapmanız gereken ilk önemli şey, parolalarınızı güçlü yapmak. Parolanız seçerken “siz” odaklı olmamalıdır. Tahmin edilmesi yeterince zor olmalıdır. Adınız, eşinizin adı, çocuklarınızı yada evcil hayvanlarınızın isimleri yada onlara yakın isimler terih etmemelisiniz. Şifreleriniz en az 6 en fazla 12 karakter olmalı ve bu karakterler harfler, rakamlar ve noktalama işaretlerini tercih etmelisiniz. Ayrıca daha da güçlü yapmak için numaraları veya noktalama işaretleri ile ifadeler birlikte kullanabilirsiniz.

Düzenli olarak Facebook Şifrenizi Yenileyin

2013 10 14 2 Facebook Hesabımın Çalınmasını Nasıl Engellerim
Aylık olarak tercihen yeni bir şifre ile değiştirebilirsiniz. Bu şifre değişikliği ile şifrenizin çalışma şansını en aza indirecektir.

Herkesten gelen arkadaş isteklerini kabul etmeyin!

2013 10 14 3 Facebook Hesabımın Çalınmasını Nasıl Engellerim
Facebook sahte kimlikleri ile doludur. Güzel görünümlü resim size serseri bir korsanın hazırlamış olduğu tuzak olabilir. Listenize ekleyeceğiniz kişiler facebook kimlik doğrulama bölümün onayından geçmiş kişiler olduğuna dikkat edin. Her zaman güvenilir kişiler eklemeye dikkat edin. Herhangi bir profil resmi olmayan kişiler ya da gizemli profil bilgileri sahip kişilerden kaçınmalısınız.

Şüpheli bağlantıyı açmayın

2013 10 14 4 Facebook Hesabımın Çalınmasını Nasıl Engellerim
Hacker’lar genellikle kısa sürede de birinin Facebook kimliği ellerine geçirmek için kurbanın duvara zararlı linkler gönderir. Duvarınızdaki yada Mesaj kutunuza gönderilen linkleri kontrol ettikten sonra tıklayın. Aksi taktirde sitenize bulaşan kötü yazılımlar ile şifrenizi ele geçirebilirler.

Gönderilen E-Postalara Güvenmeyin

2013 10 14 5 Facebook Hesabımın Çalınmasını Nasıl Engellerim
Şunu unutmayın Facebook şifrenizi değiştirmenizi isteyen bir E-Posta göndermez. Bu tür içerikli mesaj, e-posta dikkate almayın ve açmadan silin.

Her zaman Çıkıp Yap!

2013 10 14 6 Facebook Hesabımın Çalınmasını Nasıl Engellerim
Eğer bir Facebook hesabı korumak için başka bir ipucu var mı? Varsa yorum bölümünde paylaşmak için çekinmeyin.
Sık sık facebook sayfasını ziyaret ettiğimiz için her defasında kullanıcı adı ve şifresi girmek zor geldiği için oturumu sürekli açık tutuyoruz. Bu çok büyük tehlike yaratmakta üşenmeden her oturum açılışında kullanıcı adı ve şifresini girmeye çalışalım. Facebook kapatırken “Çıkış Yap” seçeneğini kullanın.

Hiç yorum yok: