21 Şubat 2014 Cuma

Twitter Kullanımı


Twitter öğrenmeden twitter kullanılması zordur. Twitter kullanabilmek için terimlerini bilmek gerekir. Twitter kısaca tanımaya çalışalım ve twitter öğrenelim.
twitter kusu Yeni Twitter Bütün Terimler Sözlüğü

Twitter Kullanımına ilişkin ne yapabiliriz

Retweet RT: Mesajları ilginç bulduğunuz bir şey, bunu retweet ve takip tüm insanlarla paylaşabilirsiniz.

Direct Message DM( Doğrudan Mesaj ) : Twitter’da iki kullanıcı arasında özel bir not. Mesajı alan kişinin gönderme ve mesaj 140 karakter sınırı ile bağlı olan kişi takip etmelidir.
Follow (İzlemek): Twitter’da biriyle bağlantı eylemini. Sizi takip etmek seçilmiş kişiler kendi zaman çizelgesi içinde tweets göreceksiniz. Geri insanlar takip etmek zorunda ve Mesajınızı görmesini (genellikle spam için kullanılır) takipçileri engellemek için yeteneğine sahip değildir.
Following (izleyen) : Kendi zaman çizelgesi birinin tweets görmek için seçilmesi.
Handle: Sizin Twitter adınız kolu olarak adlandırılır ve @ sembolü ile tanımlanır. Örneğin, Sabit İletişim tanıtıcı @iyiblogcu
Hashtag: Anahtar sözcüğe göre Tweetleri kategorilere ayırmak için etiket kullanılması
Örnek: Tweetin altında, @deneme  #ss etiketini ekledi.
Lists: Listeler bir anda takipçileri bir dilim görmek ve insanların çok sayıda takip ederken belirli millet odaklanmak için harika bir yoldur.

Search (Arama) : bir kelime veya kelime içeren tweets aramak için Twitter’ın arama özelliğini kullanabilirsiniz. Arama sonuçlarında aranan kelime veya kelime içeren herhangi bir yeni tweets ile gerçek zamanlı olarak güncellenir.
Trending Topics : ana web arayüzü sağında boyunca, Twitter belirli algoritmalara göre belirli bir anda Twitter’da “sıcak” 10 konuları listeler. Sen Twitter tüm veya belirli coğrafi alanlar için trend konulardan görebilirsiniz.
Tweet: 140 karakterli gönderilen mesajlara denir.
Tweetup: Genellikle Twitter takipçileri gerçek hayatta tanışmak ve koordinatörleri sık sık olay ile ilgili tweets birleştirmek için bir hashtag kullanalım gayri resmi toplantılar
Unfollow: Birisi izlemekten vazgeçerken olarak adlandırılır.


Hiç yorum yok: