17 Şubat 2014 Pazartesi

Mozilla Firefox Hakkında Genel Bilgi ve İndirme Linki


İndirme Linki Lütfen Tıklayınız.

Firefox

Web'de gezinmeyi en iyi şekle sokmak için pek çok şahane özelliği bir araya getirdi.

Şahane Çubuk

Sevdiğiniz sitelere çabucak ulaşın; adreslerini hatırlamasanız bile. Terimlerinizi konum çubuğuna (Şahane Çubuk) yazdığınızda otomatik tamamlama işlevi tarama geçmişinizde, yer imlerinizde ve açık sekmelerinizde bulunan uygun sonuçları karşınıza getirecektir.
Şahane Çubuk, siz onu kullandıkça alışkanlıklarınızı öğrenir, tercihlerinize uyum sağlar ve daha başarılı sonuçlar önerir. Ayrıca, sonuçlar üzerinde (gizlilik ayarları da dahil) daha fazla denetim sahibi olmanız için onu güncelledik ve ihtiyacınız olan sayfayı daha çabuk bulmanız için performansını artırdık.
Awesome Bar screenshot

Geliştirilmiş Arayüz

Web'de gezintinizi kolaylaştırmak ve verimini artırmak için sürekli yeni yollar düşünüyoruz.
En son yeniliklerimiz için okumaya devam edin:
Sekmeler Tepede
Ziyaret ettiğiniz sitelerin içeriğine daha rahat odaklanmanız için, sekmeler artık Şahane Çubuk'un üstünde yer alacak.
Improved Interface screenshot

Firefox Düğmesi (Windows ve Linux)
Tüm menü öğelerinizi kolayca erişebileceğiniz tek bir düğmede topladık.
Firefox Button screenshot
Yer İmi Düğmesi
Yer imlerinizi tek bir düğmeyle yönetin. Kafanız karışmadan sevdiğiniz bağlantılara ulaşın.
Bookmarks Button screenshot
Basitleştirilmiş Tazele/Durdur Düğmesi
Şahane Çubuk'unuzda sayfaları yüklemeyi durdurmak ve tazelemek için artık tek ve basit bir düğme var.
Reload/Stop Button screenshot
Giriş Sayfası Düğmesi
Giriş Sayfası düğmesi arama alanının sağ tarafına taşındı.
Home Button screenshot

Sekmeler

Birden fazla sitede aynı anda, basitçe ve kolayca gezin. Her yeni site yeni bir sekmede
görünür (yeni bir pencerede değil) ve tek tıklamayla erişilebilir.
Uygulama Sekmeleri
Sürekli açık tuttuğunuz sekmeleri (örn. web posta) sekme çubuğunuzdan kurtarın; onlara tarayıcınızda kalıcı bir yer ayırın.
App Tabs screenshot
Kapatılan Sekmeleri ve Pencereleri Yeniden Açma
Bir sekmeyi veya pencereyi yanlışlıkla kapatırsanız, tek bir tıklamayla yeniden açabilirsiniz. Geçmiş menüsünden "Yeni kapatılan sekmeler" veya "Yeni kapatılan pencereler"e girip, yeniden açmak istediğiniz sekme veya pencereyi seçmeniz yeterli.
Sekmeye Geçme
Yeni bir sekme açarken veya Şahane Çubuk'a bir şeyler yazarken, Firefox o sitenin zaten açık olup olmadığını kontrol edecektir. Açıksa mevcut sekmeye yönlendirileceksiniz, böylece aynı sekmeyi tekrar açmanıza gerek kalmayacak.
Switch-to-Tab screenshot
Kolay Kaydırma
En sevdiğiniz 20 sayfayı aynı anda açık tutmak hoşunuza mı gidiyor? Bu yeni özellik, sekmeler arasında kolayca gezinmenizi sağlayarak tüm sekmeleri görmenizi ve istediğinize çabucak ulaşmanızı kolaylaştıracak.
Sekmelerinizi Panorama ile Düzenleyin
Açık sekmeleriniz çok mu fazla? Tarayıcınızı sekme kalabalığından kurtarın! Panorama, sekmelerinizi sürükleyip bırakarak yönetilebilir gruplara ayırmanıza olanak tanır. Grupları organize edebilir, isimlendirebilir ve görsel bir şekilde sıralayabilirsiniz. Panorama'yı kullanmaya başlamak için, Gezinti Araç Çubuğu'nuzu özelleştirirken Sekme grupları simgesini seçin veya herhangi bir sekmeye sağ tıklayıp Gruba taşı'yı seçin.
Tab Groups screenshot

Sync screenshot

Senkronize Olun

Sync, masaüstü ve mobil Firefox'larınızı kusursuzca birbirlerine bağlayarak, hangi aygıtı kullanırsanız kullanın, tarama geçmişinize, parolalarınıza, yer imlerinize ve hatta açık sekmelerinize erişmenizi sağlar. Mobil aygıtınızı ilk çalıştırdığınız gün yılların birikimi tarama geçmişinize ulaşabilir ya da masaüstünüzde kaydettiğiniz parolaları cep telefonunuzda form doldururken kullanabilirsiniz.
Artık masaüstü bilgisayarınızda web'de sörf yaparken kalkıp gidebilir, açık sekmelerinizi aynen bıraktığınız şekilde cep telefonunuzda bulabilirsiniz. Web'de gezinmek artık asla eskisi gibi olmayacak!Sync hakkında daha fazla bilgi alın veya telefonunuza Firefox'u yükleyin.

Parola Yöneticisi

Sevdiğiniz siteleri her ziyaretinizde parolalarınızı hatırlamaya çalışmaktan ve yeniden yazmaktan bıktınız mı? Firefox yanınızda! Bir siteye ilk oturum açışınızda size parolayı hatırlamak isteyip istemediğiniz sorulacak, sonraki girişleri ise Firefox halledecek.

Form Tamamlama

Çevrimiçi bir formda adresiniz gibi bilgileri doldururken, Firefox diğer formlardaki benzer alanlara girdiğiniz yanıtları temel alarak her alan için size hazır bilgiler önerecektir. Aynı yanıtları tekrar tekrar yazmaktan bıktınız mı? Formları doldurmak artık sadece birkaç saniyenizi alacak!



Hiç yorum yok: