18 Şubat 2014 Salı

Opera Browser Hakkında Genel Bilgi ve İndirme Linki


Programın İndirme Linki

Opera, bir web tarayıcısı uygulamasıdır. 


Özellikler

Sekmeli Gezinti

Aynı uygulama penceresinde birden fazla sayıda web sayfası açmaya olanak sağlayan bir özelliktir. Bilgisayar ekranında karışıklığı önlediği gibi tek tıklama ile tüm sayfaların kapatılmasına da olanak verir.

Açılır Pencere Önleyicisi

Web sayfalarında gezinirken, genelde isteğimiz dışında birden bire açılan ve rahatsızlık veren pencereleri engelleme özelliğidir. Bu özellik sayesinde tüm açılır pencereleri önleyebilir, sadece istediklerinizin, tıkladıklarınızın açılmasını sağlayabilir veya tümünün de açılmasına izin verebilirsiniz. 

Bir açılır pencere engellediğinde ekranın sağ üst köşesinde size bir uyarı vererek bu önlenen pencereyi açmak isteyip istemediğinizi sorar.

Parola Sihirbazı

Opera, şifre korumalı sayfalara ilk girişte, eğer bu özellik etkin durumdaysa yazdığınız kullanıcı adı ve parolayı kaydetmesini isteyip istemediğinizi sorar. Onay verdiğiniz takdirde aynı sayfaya sonraki ziyaretinizde kullanıcı adı ve şifre alanlarının çevresinin sarı bir çerçeve ile kaplandığını görürsünüz. Bu durumda adres çubuğunun yanındaki küçük “parola sihirbazı” simgesine tıklarsanız veya “CTRL+Enter” tuş kombinasyonunu kullanırsanız kullanıcı adı ve parolayı tekrar yazma zahmetinden kurtulup otomatik olarak doldurulmasını sağlar ve ilgili sayfaya hemen ulaşabilirsiniz.

Özelleştirme

Shift(Üst karakter)+F11 tuş kombinasyonu veya “Araçlar\Görünüş” seçimi sonrası açılan diyalogda Opera’nın görünümüyle ilgili her türlü özelleştirmeyi yapabilirsiniz. Araççubuklarının, simgelerin yerlerini değiştirebilir, ekleyip kaldırabilirsiniz. Tema desteği ile simgeleri değiştirebilir, yapılandırma değişiklikleriyle yeni menülere kavuşabilirsiniz.

Özel Fare Hareketleri

Opera ile çeşitli sitelerde gezinirken diğer tarayıcılarda olduğu gibi birçok düğmeye tıklamak zorunda değilsiniz. Farenin sağ tuşuna basılı olarak yaptığınız çeşitli hareketler tüm bu düğmelerin işlevini yerine getirebilir. Yeni sayfa açma, sayfa kapatma, ileri/geri gitme, sayfayı yenileme, sayfayı çoğaltma gibi birçok işlevi hiçbir tıklama yapmadan sadece fareyi hareket ettirerek yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok: