17 Şubat 2014 Pazartesi

Hacklenen Facebook Hesabını Kurtarma

Ele geçirilen Facebook hesaplarında; hesabınızı sessizce virüslü dosya paylaşmak ve gece yarısı gibi fark etmeyeceğiniz bir zamanda zararlı linkler paylaşmak. Facebook hesabınızı sizden çalabilirler. Böyle durumda paylaşımları nasıl tespit edip durdurabilirsiniz?

Hack’lenen Facebook Hesabını Nasıl Kurtarırız?

Birinin hesabınızı kullanıp kullanmadığını anlamak için öncelikle ekranın sağ üst köşesindeki aşağı ok simgesine tıklayın ve açılan menüde “Ayarlar” seçeneğine tıklıyoruz. Gelen sayfanın sol kısmındaki “Güvenlik” sekmesine tıklayın. Güvenlik sekmesine tıkladığınızda sağ tarafta altta beliren sayfanın en sonundaki “Giriş yaptığın yer” başlığına yanında düzenle seçeneğine tıklayın. Sadece bir tane (sizin) oturum aktifse sorun yok.
Konum bilgisi internet servis sağlayıcınızın kullandığı IP adreslerine göre değişebilir ama genellikle bulunduğunuz şehri görüntüler. Birden fazla aktif oturum görüyorsanız yanlarındaki “Oturumu Kapat”a tıklayın. Ardından şifrenizi değiştirin. Bir olasılıkla hesabınızı kullanan kişi bu esnada şifreyi değiştirmiş olabilir.
Böyle bir durumda şifreniz kabul edilmiyorsa oturumu kapatmayın! Yen bir tarayıcı sekmesi açın ve www.facebook.com adresine girip “şifremi unuttum” linkine tıklayın, yeni bir şifre belirleyin. Son olarak, arkadaşlarınızı durumdan haberdar edin ve sizden gelen paylaşımları kesinlikle açmamaları konusunda uyarın.

Şimdi size resimli olarak bu işlemler nasıl yapılır gösterelim.







Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti ve @selimzor

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.

Hiç yorum yok: