13 Nisan 2014 Pazar

Skype Dosya Alma ve Gönderme Nasıl Yapılır?


Skype uygulaması ile dosya alma ve gönderme işlemi yapabilirsiniz. yani Skype'den dosya (resim, video,  müzik vs..) gönderip almayı ve skype'de gelen dosyaları nereye kaydedeceğimizi öğreneceğiz. Skype'de dosya göndermeyi nasıl yaparız. Fotoğraf, video ve müzik ya da not defteri gibi belgeleri gönderme yaptığımız gibi dosyayı sürükleme metoduyla gönderebiliriz. bir dosyayı sürükleme nedir? Sürükleme metodu, bir dosyayı mouse'un sol tuşuyla basılı tutup göndermek istediğiniz kişinin penceresine üzerine taşırız "yazı yazdığımız alana" bırakırız. Diğer yöntem dosya gönderme şekli ise ekranda da göstermiş olduğum " + " işaretine tıklayın dosya gönder de ya da sol tarafta kişinin ismine sağ tıklayıp dosya gönder diyoruz. Dosya gönder dedikten sonra fotoğraf, video ve müzik  ne göndermek istiyorsek açılan ekranda onu seçeriz ve tamam diyoruz.




Skype'de dosya göndermeye başladığında gönderdiğiniz kişinin dosyayı kabul ettiğinde yüklemenin başladığını görürüz, dosyayı gönderen sizseniz eğer dosya karşıya gönderildikten sonra "dosya gönderildi" yazacak. Skype'de karşı taraf dosyayı gönderdi ise alan kişi sizseniz birinin size dosya gönderdiği uyarısını alırsınız ve kaydet veya farklı kaydet seçeneklerinden birini seçer bilgisayarda veya tabletimizde kaydedeceğim yeri belirtiriz. Kaydettiğiniz dosya alındığında kaydettiğiniz yere gider ve dosyayı yani fotoğraf, video veya müzik dosyasını açabilirsiniz.

Skype'de karşı taraftan gelen dosyaların yerini ayarlarsanız gelen dosyanın yanında "kaydet" yazacaktır. fakat yer belirlemezseniz "farklı kaydet" yazacaktır, demek istediğimiz her gelen dosyaya ayrı bir yer belirlersiniz. Skype dosyalarının geldiği tek bir klasör oluşturmak istiyorsanız, herhangi bir klasör açıp isim veririz. Skype alınan dosyalar ayarlarını yapın ve kaydetme yeri işlemi tamamlayın. Bunun için Skype'de üst menülerden araçlar=> seçenekler=> anlık mesajlar & sms'e tıklayın anlık mesaj seçeneklerini seçiyruz. Ekranı göremiyorsanız "gelişmiş seçenekleri göster" diyoruz. "Bir dosya aldığımda" bölümünde diğer seçenek olan "tüm dosyaları şuraya kaydet" seçeneğinin yanında "klasörü değiştir" tıkladıktan sonra açılan ekranda dosyaları kaydetmek istediğimiz klasörü alınan dosyalar klasörü oluşturabilirsiniz ve seçip tamam diyoruz. "tüm dosyaları kaydet" seçeneği işaretli olarak kalacak ve kaydet diyoruz ve tamam deyip anaekrana geliriz.



Hatırlatma; Skype ve diğer sosyal ağlardantTanıdığınız veya tanımadığınız kişilerden aldığınız dosyaları anti virüs taramasından geçirmeyi sakın unutmayınız. Unuttuğunuz taktirde birgisayarınız, tabletiniz veya telefonunuz işletim sistemi bozulabilir, donma işlemleri olabilir kasar ikidebir yani kısaca zarar görebilirsiniz.


Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/

E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com

Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz

Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.


Hiç yorum yok: