15 Nisan 2014 Salı

Youtube Nasıl Video Yükleriz?



Youtube'ta video yüklemek için olmassa olmaz google gmail hesabınızın olması gerekiyor. sonrada youtube üyeliğiniz olması gerekmektedir. Lakin google hesabınız varsa eğer google youtube ile senkronize edecektir. sonuç olarak bir youtube üyeliğiniz olması şarttır. Youtube'a üyeliğimizle giriş yaptıktan sonra arama kutusunun yanında "yükle" upload seçeneğini göreceksiniz. yükleye yani Upload'a tıklayın ve video yükleme ekranına geleceksiniz. Burada yüklenecek dosyayı seçine tıklayın, yani yükleyeceğiniz dosyayı seçiniz. Tıklayarak devam ediyoruz. Gelen ekrandan youtube'a yüklemek istediğimiz dosyayı bilgisayarınızdan veya tabletinizden seçiyoruz ve tamam diyoruz. Video bir yandan yüklenirken bir yandan video ile ilgili başlık ve açıklamaları düzenleyebilirsiniz. Aşağıdaki youtube video yükleme ile ilgili olarak resimli anlatımı izleyebilirsiniz.






Başlık "Title": Videonuzun başlığını buraya yazıyoruz.
Description: Video ile ilgili açıklama yapabileceğiniz bölümdür burası.
Gizlilik Ayarı "Privacy Settings": Herkese Açık "Public"'i seçtiğinizde videonuz herkese açık olur. Özel "Private" yaptığınızda ise özel oluyor.
Etiket "Tags": Buraya video ile ilgili etiketler yazarız. Etiketler arasına virgül koymayı unutmayın. Örnek; selim zor, Bilgisayar Mühendisi, Bilgisayar...
Katogori "Category": Buradan da anladığınız üzere videomuzun kategorisini belirleriz. Mesela "film" seçeneğini işaretleyin.


Tüm bu ayarlardan sonra yukarıda yüklenmeye devam eden videomuz %100 olduğunda kaydet diyerek video yükleme işlemimizi tamamlamış olur. ve videonuzu youtube atmış oluyoruz işlem bitmiş oluyor.

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/

E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com

Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz

Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.


Hiç yorum yok: