11 Nisan 2014 Cuma

Skype'de Kameralı ve Sesli Görüşme Nasıl Yapılır?


Skype'de öncelikle kamera ve ses ayarlarını yapmalısınız.





Skype kamera ve ses ayarlarını yaptıktan sonra kameralı ( görüntülü ) ve sesli aramaya yapalım. Skype'de Görüntülü ve sesli konuşma daveti nasıl gönderilir diyorsanız, bunun için  yapmanız gereken kameralı ya da sesli görüşmek istediğiniz kişinin sol menüdeki kişi profiline tıklayınız. ve "görüntülü çağrı yap" seçeneğine tıklayın. skype'de sadece sesli görüşme istiyorsanız "çağrı yap" seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır ve aramaya başlayacaktır.

çağrı davetini gönderen sizseniz karşı tarafın kabul etmesini beklersiniz, eğer kamera davetini gönderen karşı tarafsa o zaman görüntülü arama davetini kabul edersiniz ve görüntülü sesli konuşmaya başlayabilirsiniz.

Skype'ta karşı tarafı göremiyorum ya da kameram görünmüyor, karşı taraf beni görmüyor diyorsanız tekrardan görüntü, ses ayarlarını kontrol edin yada görüşmek istediğin kişi ses ve görüntü ayarlarını kontrol etmesi gerekiyor. Unutmayın, eğer kameranız bir program tarafından açıksa, mesela bilgisayarın kamera programı tarafından açıksa, bu durumda karşı taraftan görünmeyebilir. Ayarlarınızı tekrar kontrol ettikten sonra kameranın çalışıp çalışmadığını test etmek için bilgisayar programıyla açmayı deneyiniz ve testi bitirdikten sonra programı kapatmayı unutmayın ve kamera açık olmamasına dikket ediniz.


Hiç yorum yok: