5 Nisan 2014 Cumartesi

Twitter Mention Nedir Nasıl Yapılır?


Mention Twitter'dan yazdığınız mesajlarınızı herkese açık olarak göstermeyi sağlar. tweet atmak istediğiniz kullanıcı adının başına @ işareti koyarak gerçekleşir. birine ulaştırmak istediğiniz bir mesaj veya tweet atamadığınız durumlarda kişiye Direct Mesaj gönderemiyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz. bir tweete reply diyerek de mention yapılmış oluruz.

Türkçe'deki kelime anlamı bahsetmek olan mention kelimesini Twitter'da birini etiketlemek istediğimizde kullanırız. Mention'un işareti simgesi @ 'tir. Mention; Menşın diye okuruz.

Yöntem 1: Timeline dediğimiz anasayfada herkes tarafından gözükmesini istemiyorsak, mention'u yani bu simgeyi @ en başa yazmalısınız.
               Örnek:     @selimzor programsepetimiz.blogspot.com tavsiye ederim
               Örnek2:   @programsepeti blogumuzun twitter adresidir.

 Not: üstteki yazı mention'u başa koyup tweet atarsak, sizi takip eden kişilerin anasayfa'sında gözükmez. lakin sizi takip eden hem de mention'ladığınız kişiyi takip eden bir kullanıcı varsa o zaman anasayfa'sında gözükür. Diğer durumlar bu mesajlaşma anasayfaya gözükmez. Sadece sizin anasayfanızda görürsünüz.

Yöntem 2: Mention'u @ istediğiniz yere yani ortaya veya sona yazarsanız bütün takipçilerinizin bu attığınız tweeti görebilirler
.
               Örnek: güzel blogger sayfasıdır @programsepeti tweet adreside budur.
               Örnek2: evet @selimzor sitemizin twitter sayfasıdır @programsepeti

Not: üstteki yazıda mention'lu tweetler attığınız normal tweet gibi gözüküyor ve twitter anasayfaya gözükür. twitter'da olumlu bir tweet attığınızda sizin takipçilerinizden Retweet yapabilirler ve sizinle aynı fikire sahip diğer twitter kullanıcıları sizi takip edebilir.



Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/

E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com

Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz

Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.

Hiç yorum yok: