4 Mayıs 2014 Pazar

WhatsApp Mesaj Sesi ve Titreşim Ayarları Nasıl Yapılır?


Whatsapp mesaj seslerini kapatmayı ayarlamayı nasıl yaparız. Whatsapp kurulumda ayarlara ellemediyseniz whatsapp'ta size gelen her mesajda uyarı sesi gelir. Whatsapp'ta bu ses kimi kullanıcının hoşuna gittiği gibi kiminin de değiştirmek istediği ses olabilir. Whatsapp'ta çoğu kullanıcı bu sesi kapatmakmak veya değiştirmek istiyor. Birde telefonun başka bir uygulama açıkken dahi whatsapp açık kalmaya devam eder bu konuya dikkat edin. Whatsapp'ta açık kaldığından mesaj geldiğinde telefonunuzda ayarlı mesaj sesi devreye girecektir. Whatsapp'ta yapacağımız bazı ayarlarla bunu kapatabiliriz.
Android işletim sistemi için anlatıyım nasıl değiştirilir diye; Whatsapp'ta menü tuşuna basın ayarlar diyecektir.


Ayarlar sekmesindede ekranından en altındaki bildirimler sekmesine tıklayın.


Bildirimler sekmesine tıkladığınızda sohbet sesleri gelen ve giden mesajlarda ses çalar karşısında onay kutucuğun işaretli olur. Whatsapp'ta bu menüde onay işareti kaldırdığınızda whatsapp mesaj sesini kapatırsınız. Whatsapp'ta gelen giden mesajlarda whatsapp'a özgü mesaj sesi çıkmamış olacaktır.



Bu ekranda bildirim tonuna tıklayın ve sessiz yaptığımızda ise telefonunuza mesaj gelir gibi gelen mesaj sesi kapatırız. birde bu konuda titreşim kaldı. Whatsapp'ta bu ayarları yaptınız ve whatsapp sesleri kapatmanıza rağmen telefonunuz titrersebu ekranda titreşim:varsayılan yazan bölüme tıklayın ve kapalı diyoruz. Whatsapp'dan arkadaşınız mesaj yazdığında ne telefonunuz titreşim yapar ne de mesaj sesi çıkar. Yani Whatsapp'ta gelen giden mesajlarda hiçbir değişiklik olmayacaktır. biz bu yaptığımız işlemde sadece ses ve titreşim özelliklerini kapatmış oluruz. Whatsapp' sesi ve titreşimi kapattığımız gibi aynı yollada sesi ve titreşimi açarız veya sesi kapatmaktan değil de değişlik yapmak isterseniz yine bu anlattığım ekranda yapılır.
Whatsapp'ta ayarları yapmanıza rağmen ses gelirse bunun nedeni grup konuşmasından gelmesidir.Whatsapp'ta aynı ekranda aşağıya doğru inin grup bildirimleri başlığında da yukardaki ayarları yaparsanız whatsapp'ta uyarı mesaj sesi ve uyarı titreşimini tamamen kapatırız.

Diğer akıllı telefonlarda marka, modellerini veya farklı işletim sistemini kullananlar akıllı telefonlarında ses ve titreşim bildirim ayarlarına gelerek aynı işlemleri yaparsınız.

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/

E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com

Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz

Twitter Adresimiz; @programsepeti


Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.

1 yorum:

Mahmut dedi ki...

Fibabanka sms ile kredi mi arıyorsunuz? Tıklayın: fibabanka sms ile kredia