31 Temmuz 2014 Perşembe

Facebook'ta Uygunsuz ve Virüslü Paylaşımları Kaldırma Nasıl Yapılır?


Facebook'ta paylaşımlarda kullunacının istem dışı yaydığı veya kötü amaçlı yazılımların oluşturduğu güvenlik tehditlerini vardır. Facebook'ta İstenmeyen Paylaşımları Kaldırma nasıl yapacağınızı ve nasıl kurtulacağınızı size anlatmaya çalışacağım. Günümüzde tüm Facebook kullanıcısının başına gelebilecek bir durumdur ve Facebook zaman tünelindeki istenmeyen paylaşımlar sanki sizin normal bir paylaşımm yapmışınız gibi gösteriyor. Bu durum öyle ilginç paylaşımlar oluşturarak facebook'ta sizde kayıtlı kullanıcıları üzerine tıklamaya yönlendiren kötü amaçlı insanlar tarafından gerçekleşmektedir. Bu paylaşımlara tıklanıldığında sizi Facebook dışındaki bir siteye yönlendirir ve hesabınıza içine sızarak sizin zaman tünelinizde bilginiz dışında paylaşımlar yapar ve bu durum bir hayli can sıkacaktır. İşte işin en kötüsü bu paylaşımlar kendilerini gizler ve bu paylaşımları kendi facebook profilinizde göremesin. Farketseniz bile paylaşımı kaldıramıyoruz. Facebook'taki size yakın arkadaşlarınız tarafından size haber verilip sizi uyarıldığınızda farkına varabilirsiniz. Facebook'ta bu durumu nasıl önleyebileceğinizi hakkında ve uygunsuz ve istenmeyen paylaşım kaldırmayı nasıl yapabileceğinizi size resimli anlatarak size göstereceğim.

Facebook'ta İstenmeyen uygunsuz ve virüslü paylaşımları kaldırma işlemini yapabilmek için öncelikle Facebook hesabınıza giriş yaparız ve ardından kendi profil sayfanızı açarsınız. Profilimiz açıkken "Hareketler Dökümü Gör" bölümünün üzerine tıklıyın.

facebookta virüslü paylaşımları kaldır
facebookta virüslü paylaşımları kaldırma


facebookta virüslü paylaşımları kaldır
facebookta virüslü paylaşımları kaldırma
facebookta virüslü paylaşımları kaldır
facebookta virüslü paylaşımları kaldırma



facebookta virüslü paylaşımları kaldır
facebookta virüslü paylaşımları kaldırma


Hareketler dökümüne gör butonuna tıkladıktan sonra Facebook zaman tünelimizde bizim göremediğimiz lakin facebook'ta ekli arkadaşlarınızın görebildiği bütün paylaşımlar görüntülenecektir. Facebook'ta bu sayfada adımıza yapılan uygunsuz ve virüslü paylaşımı tespit ederiz ve hemen "... bir fotoğrafı beğendi" şeklindeki yazının yanındaki paylaşım için aşağı ok simgesine tıklarız.

Paylaşım aşağı ok işaretine tıkladığımızda Facebook bizi direkt olarak normalde profilimizde ve zaman tünelimizde göremediğimiz uygunsuz  ve virüslü paylaşıma yönlendirecektir. Paylaşım ekranında sağ üst köşedeki düzenleme kısayola tıklarız ve kaldırma işlemini yapabiliriz.

Düzenleme kısa yoluna tıklarız ve sonra açılan menüde bize iletiyi silme veya spam veya kötü amaçlı bir içerik olarak bildirebilme imkanı da sunmaktadır. Buradaki her iki seçenek de işinizi görecektir. Bu seçenekleri seçerek bu paylaşımları zaman tünelinizden kaldırabilir ve Facebook'u eski haline getirebilirsin. Bu yöntem ile kendisini bir haber, fotoğraf, video gibi gösteren içerikleri silebiliriz veya iletiyi şikayet ederek aynı kaynağın ileride hesabımızı etkilemesini engelleriz.

Facebook'ta bu gibi paylaşımları engellemek isterseniz proflinize gidip oradan Hereketler Dökümü Gör tıklayarak sık sık ziyaret etmenizde fayda verecektir.

Not: Facebook'ta size tavsiyem; sizi Facebook dışarısındaki bilmediğiniz bir kaynağa ait bir internet sitesine yönlendirirse kesinlikle içeriklerden hemen kapatın ve dikkat etmeye çalışın.

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti ve @selimzor

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.

Hiç yorum yok: