27 Temmuz 2014 Pazar

Instagram Video Önyükleme Özelliğini Kapatma Nasıl Yapılır?


Instagram uygulamasında yayın akışına bakarken sayfa üzerinde aşağı doğru indirirken bir video içeriğiyle karşılaştığınız zaman videoların doğrudan oynatılmaya başlaması dikkatinizi çekmiştir. Instagram uygulaması kullanıcılarına hızlı bir yayın akışı sağlayabilmek için ortaya çıkarmış olduğu bu özellik var yayın akışı üzerinde yer alan videoların otomatik olarak instagramda ön yüklenmesini sağlamaktadır. Instagram bu özellik nedeniyle izlemediğiniz videoları bile ön yükleneceği için internet paketinizi gereksiz yere harcar eğer mobil internet paketi varsa buda sizin internet paketinizi bitirir.

Instagram videolarının bu şekilde otomatik olarak ön yüklenme yapmasını istemiyorsan; İnstagram önyükleme seçeneğini sadece WiFi üzerinden internet'e bağlandığınız zamanlarda aktif edip kullanabilirsiniz.

Instagram uygulamasında bu işlemi gerçekleştirebilmek için instagramı açın ve profil sayfanızı açıyoruz ve sağ üst tarafta yer alan "Seçenekler" menüsüne ait simgeye tıklıyoruz. instagramda ardından açılan "Seçenekler" sayfası üzerinde yer alan "Videolar" seçeneğine tıklıyoruz ve video özellikleri sayfasını açıyoruz. Açılan yeni sayfa üzerinde yer alan "Sadece Wifi Üzerinde Önceden Yükle" seçeneğini tıklıyarak aktif hale getiriyoruz ve bu şekilde veri kullanımınızı daha düşük seviyelere çekebileceksiniz.
Alttaki resimde instagramda bunu nasıl yapacağınızı gösterdim.

instagram video önyüklemeyi kapat
instagram video önyüklemeyi kapatma

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti ve @selimzor

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.

Hiç yorum yok: