6 Temmuz 2014 Pazar

Telefonunuzdan Facebook'a Girmek İçin Yapılması Gerekli Ayarlar Nelerdir?


Evde, işte, okulda, otobüste, vapurda, trende, metroda, dışarda her yerde facebook'a giriyoruz. Facebook'a telefondan bağlanabilme özelliği bu özellik sayesinde pratik cep telefonlarımızla her yerden facebook'a girebiliyoruz. Facebook'a mobil ile bağlanmak için yani telefondan girebilmek için belli ayarlamalara ihtiyacımız olacaktır. Facebook'ta ayarlar telefonunuzun  Gprs ve Wap ayarlarıdır ve Sırası ile Avea, Turkcell ve Vodafone için facebook ayarlarını tek tek yapma nasıl olur yazayım.

Turkcell ile facebook'a bağlanma ayarları nasıl yapılır?

Telefonunuzda Turkcell hattınız var ve cep telefonunuzla facebook'a girmek mi istiyorsanız cep telefonun internet ayarlarını düzenleme yapmanız gerekiyor. sizin için iki seçeneğiniz var. Cep telefonunuzdan SMS ile ayar yapmak veya Turkcell'in resmi sitesine girip telefon modelini yazıp ayarları uygulamanız gerekir. Turkcell sitesinden ayarları yapmak ve takip etmek için http://www.turkcell.com.tr/bireysel/yardim/Sayfalar/TelefonAyarlari.aspx linkine giriş yapıp işlemleri sırası ile uygulayınız. Cep telefonunuzdan Sms ile internet ayarı yapmak için WAP TELEFON MARKASI yazıyorsunuz ve 2222'ye göndererek halledebilirsiniz.

Avea hattınızla facebook'a girmek için gerekli ayarlar nasıl yapılır?

Avea hattınızla facebooka bağlanmak istiyorsanız internet ayarları için Gprs ve Wap ayarlarını yapmanız gerekiyor. Yine iki seçeneğiniz var birinci seçeneğimiz https://www.avea.com.tr/mps/Portal?cmd=staticwapsetting&lang=tr&pagemenu=ilave.telefonayarlari   linkine giriş yapıyorsunuz ve telefon modelini girin ve ayar kısmından "GPRSWAP" seçeneğini işaretlememiz gerekiyor. GPRSWAP işaretledikten sonra "ayarları görüntüle" seçeneğinde telefondan interne'te girmemiz için gerekli ayarları görebileceksiniz. İkinci seçeneğimiz de yine sms ile internet "facebook" ayarı yapmamız için "*999#" tuşlanır veya AYAR yazıp 9999'a sms göndeririz. Cep telefonumuz oparatör sistemde kayıtlıysa eğer tüm ayarlar telefonumuza otomatik gelir. Siz sadece internet ayarı yapmak isterseniz "İNTERNET AYAR" yazıp 5555'e mesaj yani sms göndeririz. Ardından gelen ayarları kaydederken şayet "pin kodu" sorarsa "500" veya "5000" girerek işlemi bitirmiş oluruz.

Vodafone hattınız ile facebook'a giriş ayarları nasıl yapılır?

Vodafone hattınızla facebook'a mobil bağlanmak için yapmanız gereken http://www.vodafone.com.tr/YardimDestek/ayarlar.gprs.php  linkinden giriş yapıyoruz ve diğer operatörlerde yapmış olduğumuz gibi telefon marka ve modelini seçip ayarları görüntülüyoruz. Sırası ile adım adım işlemleri uygulayıp ayarları sonlandırdıktan sonra telefondan facebook'a rahat bir şekilde bağlanabilirsiniz.

Not: Tüm bu ayarlarla birlikte birde internet tarifenizin olması lazım. Hatta önceleri telefondan facebook'a ücretsiz giriş yapılabiliyordu. Dönem dönem bu tarifeler değiştiği için en güncel tarifeleri Telefon yani gsm operatörünüzün sitelerine giderek bulabilirsiniz.

Gsm oparatör site adresleri;
http://www.vodafone.com.tr
http://www.turkcell.com.tr
https://www.avea.com.tr

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın

Hiç yorum yok: