9 Temmuz 2014 Çarşamba

TeamViewer Nasıl Kullanılır?


TeamViewer Programı Nasıl Kullanılır?

TeamViewer programını indirdiniz ve kurdunuz. Şayet indirip kurmayı yapmadıysanız lütfen tıklayınız. TeamViewer programını indirdiniz ve kurulumunu yaptıktan sonra TeamViewer programını açıyoruz ve karşımıza basit bir kullanıcı arayüzü gelicek. TeamViewer iki bölümden oluşan bu arayüzü vardır; “ Uzaktan Kontrole İzin Ver “ ve “ Uzaktaki Bilgisayarı Kontrol Et ” bölümleri vardır. Uzaktaki Bilgisayarı Kontrol Et bölümünü ele alacağız ve onun anlatmaya çalışacağız, eğer siz başka bir kullanıcının bilgisayarınızı kontrol etmesini isterseniz o zaman uzaktan kontrol seçeneğindeki ID ve Şifrenizi o kullanıcıya vererek uzak bağlantı yapmasını izin vererek bağlanmasını sağlayabilirsiniz. 

NOT: Tanımadığınız kişilere kesinlikle ID ve şifre bilgilerinizi vermeyiniz.

TeamViewer programını ile karşı tarafa bağlanacağımız zaman ID’yi girin ve sonra uzaktan kontrol seçeneğinin seçili olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. TeamViewer programını bizim karşı bilgisayarı kontrol etmemiz için gerekiyor, TeamViewer programınında diğer seçenek dosya aktarımı seçeneği ise dosya aktarımında ve paylaşımında kullanılmaktadır.

TeamViewer programında bağlantı yapacağımız kişiden ID'sini aldınız sonra bilgiyi yani ID numarasını girdiniz ve uzaktan kontrol seçenği seçtiniz sonra “ Karşıdaki Kişi ile Bağlantı Kur “ butonuna tıklıyoruz.  Ardından küçük bir karşı tarafın şifresini girmeniz için pencere gelecek TeamViewer bizden şifreyi isteyecektir. siz burada karşı taraftan aldığınız şifreyi gireceksiniz ve siz şifreyi girdikten sonra bağlantıyı aç yani tamam diyerek karşı bilgisayara başarıyla bağlanmış olursunuz.





Artık TeamViewer programı ile karşı bilgisayara bağlantı yapmış oluyorsunuz. Bu ekranda ne yapmanız gerekiyorsa yapabilirsiniz ve ardından ise sağ altta TeamViewer programını kapattığınızda ise bağlantıyı kesmiş olursunuz.

TeamViewer programı ile uzak bağlantı zor gibi görünen bu işlemi alternatiflerinin aksine çok basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir ve dosya paylaşımı sağlayabilirsiniz.

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.

Hiç yorum yok: