2 Temmuz 2014 Çarşamba

İnternet Üzerinden Büyük Dosyaları Gönderme Nasıl Yapılıyor?


Büyük Dosyaların İnternet Üzerinden Gönderilmesi

İnternet üzerinden büyük bir dosyanızı göndermek istiyorsunuz Fakat mail yoluyla veya sosyal ağlar üzerinden gönderemediniz ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Internet üzerinden birine büyük bir dosya aktarmak için çalışıyorum ama bir türlü yapamdım mı diyorsunuz? Evet şimdi size internet üzerinden bu sorunu nasıl aşabileceğinize dair çözüm yolunu gösterelim.

Büyük dosyanızın önce dosya boyutunun ne kadar olduğunu öğrenilim. Göndereceğimiz dosyanın fare ile sağ tıklayarak Özellikler kısmında boyut bilgilerine ulaşabiliriz.

Boyutu incelediğimizde;

0 - 20 MB arasında ise mail yoluyla rahat bir şekilde gönderebilirsiniz.
Eğer dosyamız; gönderdiğimiz dosyanın tek parça olmasına dikkat edelim. Yani 3 adet video göndereceksek bunları bir Zip ve rar gibi sıkıştırma programı ile dosyası içerisinde birleştirerek göndermeyi tercih edelim.

Büyük dosya gönderimi için son zamanlarda çok sayıda internet sitesi vardır. Bu sitelerin yardımıyla dosya yükleme ve gönderimini yapmamız daha kolay olacaktır.

Bahsini ettiğimiz bu sitelerin her birinin kendine tasarım görünümü olduğu için ve bu görünümleri zaman zaman değiştiğiyor. Fakat bu sitelerin genel çalışma mantığı aynı olduğu için sadece size açıklamakla yetineceğiz.

Siteler özetle şunu yapabilirsiniz;

Bilgisayarınızdaki dosyayı internete yükleme işlemi "upload",
Dosyanın indirilmesi için "download" için size bir link verecektir.
Upload yaptığınız bir dosyanın işlemlerin ardından yapmanız gereken verilen download linkini kopyalayıp göndereceğiniz kişilere kopyaladığınız linki iletmenizdir.

NOT: Upload işleminin süreniz internet hızınıza, bilgisayarınızın hızına ve dosya boyutunuza göre değişebilir. Misal, 1 gigabyte boyutundaki bir dosyanın upload edilmesi saatlerce sürebilir.


GigaByte boyutundaki dosyalarınızı güven içinde istediğiniz kişi veya kişilere göndermenizi sağlayacak çözümleri anlatmaya çalışalım. Ne olursa olsun göndermeye çalıştığı dosyanızın, aşağıdaki işlemler kesinlikle bir lira bile ödemeden işi bitirmek yardımcı olacaktır. Internet üzerinden sunulan dosya paylaşım siteleri çok sayıda vardır, Ben size bu dosya paylaşım sitelerinden en uygun ve en hızlı olanları size seçenekleri size olarak sunuyorum.

Büyük Dosyaları Yükleyebileceğiniz Site Adresleri

Google Drive
Bir çok formatı destekliyor ve dosyalarınızı 15 GB kadar yükleme seçeneği sunuyor. Google firmasının güvenliği ile saklanıyor ve size tavsiye edeceğim yöntemlerden biridir.

Yandex.Disk
İstediğin dosya boyutunu yandex.disk'e yükleyerek istediğiniz zaman istediğiniz kişi veya kişilere mail yoluyla paylaşabilirsiniz.

Dropbox
Dropbox her yerde belgeler, resimler ve video klipler sunmak ve hızlı bir şekilde paylaşabilirsiniz sağlayan ücretsiz bir çözüm sunmaktadır. 25 GB kadar ücretsiz dosya yükleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

Mediafire
Mediafire ücretsiz depolama imkanı sunuyor ve size 10 GB ile 50 GB kadar alan sağlayan ve son derece kolay paylaşım imkanı sunuyor.

NOT: Google arama motoruna upload siteleri yazarsanız size birçok seçenek sunacaktır.
Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.

Hiç yorum yok: