13 Haziran 2014 Cuma

Cep Telefon Numarasını Gizlemeyi Nasıl Yapabiliriz?


Bazı sebeplerden dolayı birini ararken numaranızı gizlemek istersiniz. Numaranızı özel numara olarak yapmak istiyorsanız her gsm operatörü (Turkcell, Avea, Vodafone) için bu ayar farklıdır. Eğer özel arama yapmak için karşı tarafa iletilmesini istiyorsanız aradığınız kişinin hattının özel numaralara telefonunun açık olması gerekir. Eğer arayacağınız kişi özel numara engelleme ayarı yaptıysa numaranızı gizli yapsanız bile kişiye kesinlikle ulaşamazsınız.

Cep telefon numaranızı gizli yapmak istiyorsanız bu ayar her telefonda ayrı ayrıdır. Cep telefondaki mevcut ayarı kullanarak numaramı gösterme ayarı yapıyor ve daha sonra tüm aramalarınızda numaranız gizli olacaktır. Lakin sadece belli kişi veya kişileri ararken numaranız gizli olmasını istiyorsanız, Turkcell, Avea, Vodafone gsm oparatörü farketmeden telefonunuzdan hiçbir ayara dokunmadan  "#31#" tuşlarını yazınız ardından arayacağınız numarayı girin ve o kişi numaranızı gizli olarak görünmesini sağlayacaktır.


Bu işlemde karşı tarafın özel numara şeklinde aramayı görmesi için arayacağınız karşı tarafın gizli numara kapatma ayarı yapmamış olması gereklidir. Turkcell, Avea, Vodafone gsm oparatörleri için ortak olan bu özellik herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.

Hiç yorum yok: