16 Haziran 2014 Pazartesi

Windows 7 Kullanıcı Hesaplarına Şifre Nasıl Yapılır?


Windows 7 işletim sisteminde şifre değiştirme işlemini  denetim masası açarız ardından Kullanıcı Hesapları Aile Koruması seçeneğiyle yaparız. Şifre değiştirme işlemleri sırasıyla Denetim Masası”ndan ulaşabilirsiniz ve tıkladıktan sonra gelen pencereden Kullanıcı Hesapları Aile Koruması tıklayın ve ardından kullanıcılar ekrana çıkacaktır. Yönetici adınız Administrator ve diğer kullanıcılar seçenekleri sağ taraftaki boşlukta görünecektir.

Hangi hesabınıza veya yönetici hesabınız için parola atamak istiyorsanız, hemen bu sayfada yer alan kullanıcı isminize tıklıyorsunuz ve çıkan ekranda Hesabınız için bir parola oluşturun bağlantısına tıklayın. Gelen ekranda Parolanızı oluşturun penceresinden Yeni parola yazan kutucuğa belirlediğiniz parolanızı girin ve aynı parolayı Yeni parolayı onayla kutucuğunda tekrarlayın. Lakin şifrenizi unuttuğunuzda paniklemeden hatırlamak isterseniz, bu şifreyi hatırlatacak bir ifadeyi  yani Parola ipucu yazın kutucuğuna girin ve Parola oluştur'a tıklıyoruz.

Bilgisayarınızdaki diğer kullanıcılara şifre oluşturmak istiyorsanız gene aynı yöntemle Kullanıcı Hesapları penceresinden Başka bir hesabı yönetin'e tıklayoruz. Bu seçeneğe tıkladığınızda karşınıza gelen pencere, bilgisayarınızdaki tüm kullanıcıları görüntülenecektir. Bu ekranda şifre atamak istediğiniz kullanıcı hesabını tıklayın. Sonra Parola oluştur'a tıklayın ve ve size anlattığım yönetici hesabındaki gibi şifre oluşturmak için anlattığımız adımları sırası ile takip edin ve bu şekilde windows 7 işletim sisteminde şifre atarız.

Windows 7 işletim sisteminde birde resimli gösterelim size sırası ile gösterelim.





Windows 7'de resimli şekilde'de nasıl şifre oluşacağını gösterdiş olduk.

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.


Hiç yorum yok: