25 Haziran 2014 Çarşamba

Twitter Hesabınızda Kullanıcı Adınızı ve İsminizi değiştirme Nasıl Yapılır?



twitter hesabınızda kullanıcı adınız ile kullandığınız isim farklı konular. Kullanıcı adı twitter hesabınızın sonuna eklenen isimdir. Örnek olarak twitter/programsepeti twitter adresinde "programsepeti" kullanıcı adım oluyor. Örnek olarak verdiğim twitter hesabımın adresi bu blog'a ait hesaptır. Bu twitter hesabına tıkladığımızda ise hesap isminin "programsepeti" olduğunu göreceksiniz. Kullanıcı adı "programsepeti" şeklinde olsada istediğiniz zaman bu ismi "başka isim" vs.. şeklinde değiştirebilirsiniz. Twitter hesabınızın adresi kullanıcı adı ve isim aynı olmak zorunda kesinlikle değildir. Twitter hesabınızda, belli yerlerde misal olarak televizyonlarda çokça görmüşsünüzdür @ ile başlayan yazımlarla karşılaşmışsınızdır. Bizim twitterda bu blogumuzun hesabından size anlatırken @programsepeti şeklinde yazmanız gerekiyor. İşte twitter hesabınızda bu kullanıcı adınızı temsil etmektedir. Twitter'da sıkça yanlış anlaşılan bir konu olduğundan birbirini tekrarlayan örneklemeler vermeye çalıştım sizlere. Kısacası belirleyeceğiniz twitter hesabı kullanıcı adı "twitter adresiniz" oluyor. Twitter kullanıcı adı nasıl değiştirilir anlatayım;





Twitter hesabınıza giriş yapıyoruz ve ardından ana sayfa'da üstte kullanıcı simgesine tıklayın ve ayarlar seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza kullanıcı adı ekranı çıkıyor ve bir kullanıcı adı belirlenir. Belirleyeceğiniz twitter kullanıcı adı Türkçe karakter olmamalıdır. ekrana yazdığınız kullanıcı adı twitter tarafından kontrol edilecek ve hemen size uygun olup olmadığı hafif silik yazı şeklinde belirecektir. Şayet twitter kullanıcı adınız uygun bir kullanıcı adında ise en aşağıda değişiklikleri kaydet diyoruz ve ana sayfaya gidebiliriz.


Twitter hesabınızda isminizi değiştirmek için ise twitter ana sayfasına gidiyoruz ve sağ üst köşedeki kullanıcı resmine tıklayıp ardından ayarlar seçeneğine tıklıyoruz. Soldaki menülerden profil seçeneğini seçiyoruz. Bu ekranda isim yazan bölüme uygun isim yazıyoruz. Twitter hesanızda burada ismimiz Türkçe karakter içerebilir. İsmi belirledikten sonra aşağıda değişiklikleri kaydet butonuna tıklayarak çıkış yaparak işlemi bitirmiş oluruz.

  










Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.

Hiç yorum yok: