27 Haziran 2014 Cuma

İnternet Explorer Acılış Sayfası Kilitlendi Değişmiyor? Ne Yapabiliriz?


Internet Explorer başlangıç sayfasını zararlı virüsler (malware) nedeniyle kilitleniyor ve değiştirilmiyor. Siz böyle bir sorun yaşıyorsanız size ne yapabileceğiniz konuşunu sırası ile aşağıda anlattığım aşamaları, adımları uygulayarak bu kilidi nasıl açabilirsiniz?

Internet Explorer başlangıç sayfası kilidi Microsoft'un eklediği bir yönetimsel özelliktir. Lakin kötü niyetli yazılımlar veya kötü niyetli web siteleri kendi sitelerine başlangıç sayfası yaparlar ve sonra bu özelliği aktif ederek kullanıcıların her defasında kendi sitelerine mecburi girmelerini sağlarlar bu durum bir hayli derecede can sıkıyor.

Internet Explorer başlangıç sayfası kiliti aktif edildiyse yani pasif durumda silik yazı şeklinde görünür ve Internet Seçenekleri aşağıdaki gibi görünür.



Açılış sayfanızı değiştiremiyorsanız aşağıdaki 3 yöntemden birini uygulayarak sorunu çözebilirsiniz.

Programsız Kilitlenen Explorer Açılış Sayfasını Değiştirme Nasıl Yapılır?

Yöntem 1 Nasıl Yapılır?

Başlat / Çalıştır / Regedit / HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Internet Explorer / Main anahtarında bulunan adresi değiştirin.
Değer verisi alanını 0 (sıfır) yapın ve Tamam'ı tıklayın.

Yöntem 2 Nasıl Yapılır?

HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Internet Explorer \ Control Panel

Dizinini takip ederek git. Yan Tarafta Bulunan Homepage'e sağ tıklayıp Değiştir i seç "1″ olan değeri "0″ olarak değiştiriyoruz.

Yöntem 3 Nasıl Yapılır?

    * Başlat / çalıştır
    * gpedit.msc
    * Kullanıcı Yapılandırması
    * Windows Ayarları
    * İnternet Explorer Bakımı
    * URL'ler
    * Önemli URL'ler
    * 1. seçeneğe anasayfanız olmasını istediğiniz url'yi yazın.

Problemi Tekrar Yaşamamanız Yapmanız Gerekenler?

1. Bazı kötü niyetli sitelerde isteğiniz dışında açılan pencerelerle karşılaştığınızda bu pencerelerden hemen kapatmak istersiniz. O an "tamam" veya "evet" dediğinizde bu spy'ler bilgisayarınıza otomatik yerleşmiş olacaktır. Bunun için bu pencereleri "pencereyi kapat" ya da "X (kapat)" simgesinden kapatmayı deneyin. Evet, Hayır seçenekleri karşınıza çıkarsa "Hayır" demeye çalışın.

2. Sadece güvendiğiniz sitelerde bu kutulara "Evet" seçeneğine diyoruz.

3. Bu problemin başa gelmemesi durumlarla karşılaşmamak için bazı porno içerikli ve hack, crack (illegal) sitelerden uzak durun.

4. Ardı ardına açılan pencerelerle karşılaşmanız durumunda ya ALT + F4 veya CTRL + ALT + DELETE yolunu izleyerek görevleri sonlandırmayı deneyin olmadı ise bilgisayarınıza reset yapın tekrar açın.

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.


Hiç yorum yok: