14 Haziran 2014 Cumartesi

İnternet Geçmişini Silme Nasıl Yapılır?


İnternet için Web browser'ların geçmişlerini silme işlemleri nasıl yapılır?

Google Chrome geçmiş silme işlemi nasıl yapılır?

Google chrome tarayıcısı kullanıyorsanız ve geçmişi silmek istiyorsanız chrome açın ve sağ üst köşede üst üste 3 çizgi simgesine tıklayın veaçılır menüde geçmiş'e tıklayın. Açılan ekranda adres çubuğuna (chrome://history) yazarak yada klavyeden ctrl + h yaparak da google chrome geçmiş ayarlarına gidebiliyoruz. Çıkan ekranda tarama verilerini temizle diyoruz ve açılan ekranda hangi geçmişi silmek istiyorsanız tek tek işaretleyin ve temizleyebilirsiniz.




Şayet sadece girdiğiniz internet sitelerini tarayıcıdan kaldırmak isterseniz, silmek istiyorsanız tarama geçmişini temizle seçeneğini işaretlemeniz gerekli ve yetecektir. ve diğer seçeneklerden size uygun olanları işaretledikten sonra aşağıdaki öğelerin tüm izlerini silin yanında bulunan kısımda ne zamandan itibaren geçmişi sileceğinizi ayarlayın. Misal 1 saat seçili lakin siz en baştan seçeneğini seçebilirsiniz seçtiğinizde tüm geçmiş silinir. Şimdiye kadar tüm geçmişi silmek istiyorsanız tarama verilerini temizle'ye tıklayın ve temizlemesini bekleyin. İşlem bittiğinde google chrome geçmişini silmiş olacaksınız.

Firefox tarayıcı geçmişi silme ayarı nasıl yapılır?

Firefox tarayıcınızı açın ve en üstte dosya düzen görünüm yanında bulunan geçmiş'e tıklayoruz tüm geçmişi göster diyorsunuz. Açılan ekranda kütüphane şeklinde bir sekme açılacak. Bu ekranda solda dün, son 7 gün gibi seçenekleri göreceksiniz.



Üst resimdeki gibi sağda görüntülenen sitelerin üzerine gelerek isterseniz dün, son 7 gün, bu ay kısımlarına sağ tıklayın ve sil diyoruz. Firefox tarayıcı geçmişi silme işlemi bu şekilde yaparız ve geçmiş silme işlemi bitmiş olur.

Windows internet explorer tarayıcı geçmişi silme nasıl yapılır? 

İnternet explorer ekranının üstte araçlar'a tıklıyoruz karşınıza ekran çıkacak burada gözatma seçmişini sil diyoruz ve gözatma geçmişini silme ekranı karşımıza gelecektir.


Bu çıkan ekrandan tanımlama bilgileri, geçmiş, form verileri, parola gibi bilgilerden siz ne yapmak isterseniz. Silmek istediğinizi işaretleyip sil diyoruz ve bu şekilde internet explorer tarayıcınızın geçmişi silinmiş olacaktır.

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.


Hiç yorum yok: