4 Haziran 2014 Çarşamba

Gmail'den E-posta ve Dosya Nasıl Gönderilir?


Gmail hesabınız var ve e-posta göndermek için ilk başta gmail e-posta hesabınıza giriş yapınız. Gmail hesabınıza giriş yaptıktan sonra solda E-posta yaz butonuna tıklayoruz ve açılacak yeni ileti ekranından kime kısmına mail gönderecekseniz kişinin e-posta adresini doğru bir şekilde giriyorsunuz. Örneğin "programsepetimiz@gmail.com"



Konu bölümüne ise e-postanın konusunu giriyoruz. Konu kısmının kısa ve öz olması mantıklıdır. Resmi yazışmalarda özellikle konu bölümünün boş bırakılmamasına çok dikkat etmelisiniz. Aşağıdaki boş bölüme ise e-posta metninizi yani kimi ne yazı yazacaksanız yazabilirsiniz.

Eğer mail yoluyla cv, dosya, fotoğraf, belge ve döküman vs. gönderecekseniz aynı ekrandayken aşağıdaki görselde belirtilen ataç simgeye gelindiğinde dosya ekle seçeneğine tıklayarak bilgisayarınızdan dosya veya dosyalarınızı seçebilirsiniz. Dosya veya dosyalarınızı seçtiniz bilgileri girdiniz alıcıyı, konuyu ve içeriği girdiniz artık e-postanızı gönder butonuna tıklayarake-postanızı gönderebilirsiniz.


Gmaille e-posta gönderdiğinizde dosya gönderdiğinizde kişi veya kişilerin e-postasının içinde ek olarak görünür. Lakin istediğiniz e-postaya resim eklemek ise, yani mailin içinde yazıların arasında resmin görünmesiyse dosya ekle simgesinin yanındaki fotoğraf makina simegesine tıklayarak bunu sağlayabilir ve resminizi ve fotoğraflarınızı e-posta içinde biçimlendirirsiniz. Sonra üst resimdeki solalt köşede gönder butonuna basarak e-postanızı gönderebilirsiniz.

Gmail'de e-posta yazdınız tam hazır değil ise ve sonra göndermek istiyorsanız bir, iki dakika bekleyin. Böylelikle gmail o otomatik olarak e-postanızı taslaklara kaydedecektir. E-postanızı taslaklarda tekrar açar isteğinize göre silebilir veya  düzeltebilirsiniz ve ardındanda gönderme işlemi yapabilirsiniz. İşleminizi yaptıktan sonra silinen yada gönderilen e-posta taslaklardan otomatik olarak kaldırılır.

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/

E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com

Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz

Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.


Hiç yorum yok: