29 Haziran 2014 Pazar

Chrome ve Firefox Tarayıcılarında İndirme Klasörünü Değiştirme


Tarayıcılarımızdan İnternetten bir dosya indirdiğinizde bu indireceğiniz dosya veya dosyalar internet tarayıcısının varsayılan olarak atadığı bir klasöre otomatik incektir. Genellikle "Belgelerim" içinde "Karşıdan Yüklemeler" klasörüne iner bu klasörü isteğinize göre değiştirerek dosyalarınıza daha pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz. Örneğin tarayıcınızdan indirmek istediğiniz dosyalara en hızlı şekilde ulaşmak için indirme adresini masaüstü olarak ayarlayabilirsiniz.

Google Chrome indirme klasörünü ayarlama nasıl yapılır?

Google Chrome tarayıcısının varsayılan indirme klasörü bilgisayarımızda Belgelerim klasörü içindeki "Download" adlı klasördür. Bilgisayarınızda bu klasörü değiştirmek için öncelikle yapmamız gereken Google Chrome tarayıcınızı açın ardından sağ üstte üç yatık çizgi simgesine tıklıyoruz ve açılır menüde ayarlar menüsüne tıklıyarak giriş yapıyoruz ardındanda seçeneklere tıklıyoruz.


Seçenekler penceresinde "Gelişmiş Seçenekler" sekmesinde indirilen başlığında indirme konumunu değiştiririz. Gözat butonuna tıkladığınızdan indirme klasörünüzün bilgisayarımızınnereye dosyaların kaydetmek istediğini yeri seçiyoruz ardındanda "Tamam" butonuna tıklıyoruz. Biz örnekte bilgisayarda biz masaüstü olarak seçilmiştir.




Mozilla Firefox tarayıcısında indirme klasörünü ayarlama nasıl yapılır?
Mozilla Firefox'un varsayılan indirme klasörü "Belgelerim" içinde "Karşıdan Yüklenenler" adlı klasördür. Firefox tarayıcınızın indirme klasörünü değiştirmek için yapılması gerekenler sırasıyla firefox tarayıcınızı açıyorsunuz üst sağ kısımdaki üç yatay çizgi simgesine tıklıyoruz açılır menüde "Seçenekler" menüsünü tıklıyoruz.

 Mozilla Firefox tarayıcısında açılan ekranda "indirme" seçeneği içinde gözat butonuna tıklıyoruz açılan ekranda karşıdan yüklemeler ekranına gelir siz burada indirmek istediğiniz yeri seçin ve ardından klasörü seç butonuna tıklayın ardından tamam butonuna tıklıyoruz ve işlemi tamamlamış oluruz.




Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.


Hiç yorum yok: