6 Haziran 2014 Cuma

Google Gmail Hesabı Nasıl Alabiliriz?


Google en iyi mail servislerinden olan gmail hesabına kayıt olma konusunu yazacağım. Google Gmail hesabınız olduğunda açılan gmail hesabını kullanarak google'ın bir çok servisinden faydalanabilirsiniz. Gmail google hesabı anlamına geliyor ve google'nin tüm servislerinden yani  google plus, google drive, blogger, adsense, youtube, google arama, google play gibi hizmetlere rahatlıkla daha güzel şekilde faydalanabilirsiniz. Şimdi size adım adım gmail hesabına nasıl kayıt olunur anlatmaya çalışalım;

1. İlk olarak verdiğim linke tıklayın. Giriş yaptığınız yani verdiğim linke tıkladığınızda bu adres google hesaplarına kayıt olabiliriz. Gmail adresi aynı zamanda google hesabınız olacağını tekrardan hatırlatayım.

2. Adrese giriş yaptıktız ve karşınıza gelen ekranda sağda Ad, Soyad yazdıktan sonra bir kullanıcı adı belirleyin. Bu kullanıcı adı sizin e-posta "e-mail adresiniz olacaktır. Kullanıcı adınızı belirlediğinizde kullanıcı adı@gmail.com şeklinde olacaktır. Örneğin "programsepetimiz@gmail.com" adresi gibi ve altta şifre oluşturmanızı, şifrenin aynısını şifrenizi onaylayın kısmına yazıyoruz . Hatırlatma olarak kesinlikle şifrenizi kimse ile paylaşmayın ve şifreniz karmaşık, akılda kalacak şekilde belirlemenizi tavsiye ederim. Doğum günü, Telefon ve Cinsiyet bilgilerinden sonra varsa bir e-posta adresiniz girin yoksa bir arkadaşınızın e-postasını girin girdiğiniz e-mail adresi hatırlatma maili olarak mevcut e-posta adresiniz kısmına ekleyeceksiniz. Telefon numarası yazmak şimdilik zorunlu değil ama cep telefonunu eklemeniz için arada bir hatırlatmada devam edecektir.Cep telefonunuzu eklemeniz yarın e-posta adresiniz çalınması durumunda kurtarmanızda çok önemlidir. Örneğin facebook, twitter gibi sosyal ağlarınız çalındığında e-mail adresinizle kurtarabiliyorsunuz onun için kesinlikle telefonu onaylamanızı tavsiye ediyorum.

3. Son olarak Güvenlik kodunu doğru bir şekilde yazdıktan sonra google.com hizmet şartlarını kabul ediyorum ve sözleşmeyi kabul ediyorum kabul kutucuğunu seçip yani işaretleyip gmail kaydınızı gerçekleştirebiliriz. Gelecek ekranlarda ise gmail hesap düzenlemesi yapabilirsiniz yahut atla diyerek gmail arayüzüne gidebilirsiniz. Üyeliğiniz tamamlandığında artık sizinde google e-mail hesabınız olmuş olduve artık e-mail alabilir ve gönderebilir, Sitelere üye olabilir, sosyal medyaya "facebook, twitter gibi" ve sizden nerede istenirse verebilirsiniz aldığınız e-mail hesabınızı üye olursunuz.












Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.

Hiç yorum yok: