7 Haziran 2014 Cumartesi

Telefon Hattınızı Özel Numaralardan Gelen Çağrılara Kapatma Nasıl Yapılır?


Cep telefonunuzu gizli numaralardan aranabilir. Bazı zaman rahatsız edici şeyler söyleyerek sizleri rahatsız ederler, kimi zaman da sizi sadece sessiz şekilde sizi dinlerler. Cep telefonlarında özel numaradan gelen bu çağrıların kime ait olduğunu bilmediğimiz için bir hayli rahatsız oluruz hatta canımız sıkılır. Cep telefonlarında bizi gizli numaradan arayanların gerçek niyetlerini bilmediğimiz için lakin böylesi bir belirsizlik moralimizi bozacağından ve çok sinirleneceğimizden bizi sadece numarası görünenlerin aramasını ayarlayabiliriz. Cep telefonunuzdan gizli numaraya kapatma ayarı yaptığımızda artık sizi sadece numarası görünenler arayabilirler. Cep telefon numarasını özel numarana ile bizi arayanlara ise "aradığınız numara gizli çağrılardan arama kabul etmiyor" sesli mesajı alacak veya numarasını gizli yapmaktan vazgeçecek ya da sizi aramayı  kesecektir.  Her GSM hat için gizli numara engelleme ayarlarını yazacağız. Bu yazdıklarımız küçük ama etkili ayarlardır.

Turkcell hattı için. Turkcell GSM hattına sahipsiniz ve gizli numaralara kapatmak isterseniz. *253#'yi tuşlayın ve çıkan ekrana "yes" tuşuna basarak işlemi onaylamış olursunuz. Artık bundan böyle özel numaradan arayanların size ulaşmasını  ve sizi rahatsız edemeyip size ulaşmasını engelleyebilirsiniz.

Avea GSM hattına sahipsiniz ve gizli numaralara kapatmak isterseniz. *253#'yi  tuşlayarak gizli çağrıları engelleyebilirsiniz.

Vodafone GSM hattına sahipsiniz. GIZLI AC yazıp 7046'a sms gönderdiğinizde bundan böyle özel numaradan arayanlar size ulaşamayacaklardır.

Bu şekilde yapılacak işlemlerle özel numaralar sizi rahatsız edemeyecek ve sizi özel numara ile rahatsız edemiyeceklerdir.

Site Adresimiz; http://programsepetimiz.blogspot.com.tr/
E-mail Adresimiz; programsepetimiz@gmail.com
Facebook Adresimiz; https://www.facebook.com/programsepetimiz
Twitter Adresimiz; @programsepeti

Paylaşımımızı Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.

Hiç yorum yok: